Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Η συνταγή της ημέρας: ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ της Σοφίας BACARDI PINKΤης Σοφίας Μούτσου 

 Γεύσεις της Εύβοιας:

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ  Bacardi Pink (Ροζ Μπακάρντι)

ΥΛΙΚΑ:
- 4-5 μεγάλα ρόδια
- Ζάχαρη
- Μπακάρντι καθαρό λευκό χωρίς άλλη πρόσμιξη. Μπορεί να γίνει ωραίο και με τσίπουρο αλλά παίρνει άλλη γεύση πιο βαριά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Καθαρίζουμε τους σπόρους του ροδιού πολύ προσεκτικά να μην υπάρχουν καθόλου φλούδες επάνω. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ξεδιαλέγουμε προσεκτικά λίγα λίγα ώστε να πάρουμε τους πιο κόκκινους σπόρους και να μην υπάρχει κανένα σάπιο ή κανένα σκουλικάκι.
Εν συνεχεία σε μια καθαρή γυάλα που κλείνει με καπάκι ασφαλείας και λάστιχο (υπάρχουν στο εμπόριο με μεταλλικό κλιπ), ρίχνουμε τους σπόρους του ροδιού με μια κούπα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Όσες κούπες ρόδι ρίξουμε προσθέτουμε άλλες τόσες κούπες ζάχαρη λευκή.
Εν συνεχεία ανακατεύουμε με μια κουτάλα να πάει η ζάχαρη παντού, το αφήνουμε 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι και ρίχνουμε ένα μπουκάλι μπακάρντι μέσα. Ανακατεύουμε ελαφρά πάλι με την κουτάλα.
Πρέπει το ποτό να σκεπάζει τους σπόρους.
Η δική μου δόση είναι 5 κούπες ρόδι, 5 κούπες ζάχαρη, 1 μπουκάλι μπακάρντι.
Μπορείτε να το κάνετε και με 6 κούπες ρόδι - 5 κούπες ζάχαρη σε μια γυάλα 1,5 - 2 λίτρα.
Τοποθετούμε τη γυάλα κλειστή πλέον σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Προσοχή όχι φως και ζέστη.
Την ανοίγουμε κάθε 4-5 μέρες και την ανακατεύουμε να λειώνει η ζάχαρη και να παίρνει λίγο αέρα για 4-5 λεπτά. Οι σπόροι του ροδιού επιπλέουν στην επιφάνεια πλέον.
Σε 20-25 μέρες το λικέρ μας είναι έτοιμο και πρέπει να το σουρώσουμε πολύ καλά με τουλπάνι και φίλτρο του καφέ μέχρι να πάρουμε εντελώς διαυγές υγρό, οπότε το βάζουμε στα μπουκάλια που επιθυμούμε, τα οποία έχουμε αποστειρώσει πρώτα (απλή θέρμανση στο φούρνο) για να κρατήσει το ποτό μας καλύτερα.
Έχει εξαιρετικό άρωμα και χρώμα.
Όσοι θέλουν πιο βαθύ ροδί χρώμα μπορούν να προσθέσουν σε κάθε μπουκάλι 1-2 κουταλιές σιρόπι γρεναδίνης. Προσοχή όμως μη γίνει πολύ γλυκό (αν έχουμε βάλει ίσα ρόδι ίσα ζάχαρη η γρεναδίνη θα το κάνει πιο γλυκό και ίσως χαλάσει η γεύση του. Δεν το συνιστώ)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...