P.L.U.R. Festival

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Η συνταγή της ημέρας: Πεϊνιρλί παραδοσιακό της Εύβοιας

Aπό την κ. Παμφίλη Ιωάννου
http://gefseis-evias.blogspot.gr/

Γεύσεις της Εύβοιας:


ΥΛΙΚΑ:

Αλευρι Μαλακο 1500γρ
Αλευρι Κιτρινο 1500γρ
Ζαχαρη 150γρ
Βουτυρο 150γρ
Αλατι
60γρ μαγιά
60γρ νερό
1800γρ για την γέμιση κίτρινο τυρί αλμυρό
Ζαμπον - Μπεικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζυμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 6 λεπτά στην αργή και 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε την ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί, στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια των  60γρ, τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε, όπως την πίτσα, με την άκρη των δαχτύλων μας σε στρογγυλό σχήμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΝΕΡΛΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
Για τη γέμιση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας λίγο μαύρο πιπέρι.
Εδω δεν αναφέρω τα τυρια και το ζαμπόν. Τα βάζετε όπως σας αρέσει.
Με μια κουτάλα βαζετε το μίγμα στο κέντρο καθε ζύμης, διπλώνετε με βρεγμένες επιφάνειες να κολήσουν οι άκρες και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου με αντικολητικό χαρτί, ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.


Καλη σας επιτυχια!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...