Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ: "Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες την καινούρια νομοθεσία περί της λαθρουλοτομίας και μεταφοράς των δασικών προιόντων ".

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι εκτός από την κατάσχεση των παράνομα υλοτομημένων και μεταφερόμενων δασικών προιόντων και μέσων μεταφοράς αυτών αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας και η άδεια των κατασχεθέντων μέσων καθώς και το  δίπλωμα οδήγησης .
Οι ζημίες  δε άνω των 300€ τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 381 και 382 του Ποινικού κώδικα (Πλημμέλειμα) .
Σε εμπόρους που αγοράζουν παράνομη υλοτομημένη ξυλεία αφαιρείται η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης για 2 μήνες. 
Τέλος επιβάλλεται και πρόστιμο με πενταπλάσια αξία της προβλεπόμενης από τον πίνακα διατίμησης δασικών προιόντων ανά μονάδα μέτρησης της παράνομα υλοτομηθείσας ή μεταφερόμενης ξυλείας ,βεβαιώνεται στην αρμόδια ΔΟΥ,εισπράττεται κατά τα ισχύοντα για την είσπραξη δημοσίων εσόδων και αποδίδεται στον Ειδικό Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες την καινούρια νομοθεσία περί της λαθρουλοτομίας και μεταφοράς των δασικών προιόντων .
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Για το Δασαρχείο Λίμνης
Η Δασάρχης
Κοτρώνη Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...