Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Έσπασε βάζο 1 εκατομμυρίου δολαρίων του Ai Weiwei

Ένας εικαστικός καλλιτέχνης στην Φλόριντα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης πέντε ετών γιατί έσπασε ένα βάζο αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, που είχε φιλοτεχνήσει ο διάσημος (αλλά υπερτιμημένος και ανούσιος) αντιφρονών Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei!


Με αυτή του την κίνηση ο Maximo Camineroθέλησε να διαμαρτυρηθεί συμβολικά για το γεγονός ότι το νέο μουσείο της πόλης φιλοξενεί εκθέσεις μόνο ξένων καλλιτεχνών και δεν δίνει ευκαιρίες στους ντόπιους.

Ο 51χρονος ζωγράφος Maximo Caminero κατηγορείται για «εγκληματική βλάβη» , για την οποία αντιμετωπίζει ποινή έως πέντε χρόνια φυλάκιση.

Μιλώντας στο Reuters, o Caminero δήλωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Tύπου την Τρίτη για να εξηγήσει την ενέργειά του.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός. Η έκθεση του Ai Weiwei με τίτλο «Σχετικά με τι;» θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Το ερώτημα είναι βέβαια ποιος κοστολογεί αυτό το βάζο 1 εκατομμύριο δολάρια και γιατί…

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...