Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά είναι τα πέντε πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά συμπτώματα της γυμναστικής

Η γυμναστική σύμφωνα με τους γιατρούς έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς προκαλεί ευεξία και ευδαιμονία.


Πολλές φορές όμως, όποιος αθλείται, βρίσκεται αντιμέτωπος με τα εξής ενοχλητικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, αυτά είναι τα εξής συμπτώματα:

«Μαχαιριές» στα πλευρά


Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενοχλήσεις αυτές ίσως οφείλονται στους σπασμούς του διαφράγματος λόγω γρήγορης αναπνοής, ενώ η κατανάλωση φαγητού λίγο πριν την άσκηση δυσχεραίνει την κατάσταση.

Καταρροή

Η άσκηση, ειδικά σε συνθήκες κρύου και ξηρού αέρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταρροή, μια κατάσταση που συχνά αποκαλείται ρινίτιδα λόγω άσκησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυξημένη αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια της άσκησης ξηραίνει τις μεμβράνες της μύτης, που προστατεύουν τη ρινική κοιλότητα από την καταρροή.

Επιθυμία για... τουαλέτα

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας στέλνει αίμα από τα σπλάχνα στους μύες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την επιθυμία για τουαλέτα. Μάλιστα, σύμφωνα με το onmed, η αφυδάτωση και το άγχος πριν από κάποιον αγώνα μπορεί να κάνει μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Κόκκινο πρόσωπο

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη λειτουργία των τριχοειδών αγγείων, των μικρών αιμοφόρων αγγείων κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σας που διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης για να διατηρήσουν το σώμα σας δροσερό. Οι άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να κοκκινίσουν περισσότερο και να μείνουν έτσι για πιο πολύ χρόνο.

Φαγούρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κνίδωση συχνά προκαλείται από τον ιδρώτα και την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...