Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων στο ΤΑΥΣΟ (Ταμείο Ασφαλίσεων Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων)

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την καθυστέρηση καταβολής συντάξεων στο ΤΑΥΣΟ (Ταμείο Ασφαλίσεων Υπάλληλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων)Αναλυτικά:

Ερώτηση : Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων στο ΤΑΥΣΟ (Ταμείο Ασφαλίσεων Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων

Σε ερώτηση που σας είχαμε καταθέσει στις 17.10.2012 σχετικά με την απόδοση των συντάξεων ΤΑΥΣΟ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ μας είχατε απαντήσει, ότι εκκρεμούσαν να αποδοθούν 3.169 κύριες και 2.585 επικουρικές συντάξεις.

Επίσης αναγνωρίζατε ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο οποίο είχε μεταφερθεί η διαδικασία απόδοσης συντάξεων του προαναφερόμενου ταμείου αντιμετώπιζε πρόβλημα στελέχωσης και ότι : ˝έχετε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για πρόσληψη διοικητικού προσωπικού προκειμένου να πληρωθούν οι οργανικές θέσεις… ˝, έτσι ώστε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΚΑΜ να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Δυστυχώς επανερχόμαστε στο θέμα, διότι στο πρόβλημα, δεν έχει δοθεί ΚΑΜΜΙΑ λύση. Σήμερα η απόδοση των συντάξεων ευρίσκεται στο μήνα Φεβρουάριο 2010 και ο ρυθμός απόδοσης είναι απαράδεκτα αργός.

Επειδή με την ταχύτητα εξυπηρέτησης των δικαιούχων οι συντάξεις του 2010 θα αποδοθούν με αρκετά έτη καθυστέρηση.

Επειδή στην πραγματικότητα έχετε διαλύσει το τμήμα απόδοσης συντάξεων τόσο του ΙΚΑ όσο και των υπολοίπων ταμείων που έχετε ενσωματώσει στο ΙΚΑ.

Επειδή με τις ακολουθούμενες πολιτικές μειώσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες συνταξιοδοτήσεων εξακολουθούν να είναι υποστελεχομένες και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Επειδή με τους ρυθμούς που αποδίδονται οι συντάξεις του ΤΑΥΣΟ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ, οι δικαιούχοι τις λαμβάνουν με πολλά έτη καθυστέρηση.

Επειδή υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία στην απόδοση των συντάξεων οι δικαιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λαμβάνουν συντάξεις περίπου σε 1,5 έτος ενώ οι δικαιούχοι του ΤΑΥΣΟ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ με καθυστέρηση πολλών ετών.

Ερωτάται ο υπουργός

· Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη στελέχωση των υπηρεσιών συνταξιοδοτήσεων ;

· Πώς σχεδιάζει να επισπεύσει την απόδοση των συντάξεων, με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας και των οικονομικών δυσκολιών των δικαιούχων ;

· Υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση - αναβάθμιση της μηχανογράφησης έτσι ώστε να σταματήσει η χειρόγραφη λειτουργία ;

· Πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται με την απόδοση συντάξεων του ΤΑΥΣΟ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ ;

· Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των συντάξεων στο ΤΑΥΣΟ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ ;Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Γελαλής

Δημήτρης Στρατούλης

Βαγγέλης Αποστόλου

Κώστας Ζαχαριάς

Μαρία Κανελλοπούλου

Αιχάν Καραγιουσούφ

Νίκος Μιχαλάκης

Τζένη Βαμβακά

Γιώργος Βαρεμένος

Θανάσης Πετράκος

Ρένα Δούρου

Δημήτρης Τσουκαλάς

Μαρία Τριανταφύλλου

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...