Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Λαός, μη μας…ματιάσουν

Tου Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΜΑΣΤΕ λαός με τα καλά και τα άσχημά του. Και, βέβαια, μην κάνεις το λάθος να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Με μια διαβάθμιση που φτάνει ως το έγκλημα. Αυτό κάνουμε-δεν τα αναγνωρίζουμε- και συνεχίζουμε. Το μάτι σε ό,τι χειρότερο μας σερβίρουν της TV τα παλικάρια και οι νιες. Με τους σιχαμερούς κι ανώμαλους ανάκατους με τις «θεές» κι έχει ο Θεός. Με τα δάνειά του ο καναλάρχης, με τον χαβά τους τα ψυχονευρωτικά άτομα στημένα στο «γυαλί».
ΠΡΙΝ φύγουμε απ’ της (ιδιωτικής) μας τηλοψίας το αίσχος (με εξαίρεση και μερικώς κάποια κανάλια), να θυμίσουμε τις Ναταλίες με το θεματολόγιο (περί το σεξ), τους «προβεβλημένους» Βαλιανάτους και την ηθικοπλαστική τους προσφορά στη νεολαία. Το ίδιο της κας Μενεγάκη, που «δίνει γραμμή» στα κοριτσόπουλα. Να νιώθουν κι αυτά…θεές λικνιζόμενα στο περπάτημα. Και των αγοριών ο (μιμητικός) λόγος; Γυναικωτός κι άλλοτε ασίκικος με ύφος και βρισιές.
ΚΙ ύστερα; Ο «ακατάσχετος» κ. Παπαδάκης-μνημείο λαϊκιστή (μόνο το χιούμορ του…προσυπογράφουμε) και πάμε παρακάτω και απέναντι. Στον λαό με τα γούστα και τις προτιμήσεις του. Πεσμένος με τα μούτρα στα πρωινάδικα του ΤΙΠΟΤΑ, μην απογοητεύσουν τα παιδιά και τα κορίτσια με τυχόν πεσμένα νούμερα της τηλεθέασης.
ΛΑΟΣ είμαστε και μη καλοφοράμε καμαρώνοντας το άλλοθι τραβώντας την ουρά μας. Και των ΜΚΟ οι φαγάνες λαός ήταν πριν τα ‘κονομήσουν κι αλλάξουν «κλάση», και η κα Ρεπούση μια…ταπεινή συγγραφέας και ελαφρώς(;) ανθελληνίδα είναι. Από ’κει και πέρα, πολλούς της λαμογιάς θα βρεις, σε κάθε βήμα. Απ’ τους διακινητές (λαθρο)καυσίμων, μέχρι τον παζαρτζή, τον φούρναρη που τσεπώνει τον ΦΠΑ και δεν τον αποδίδει.
ΝΑ πάμε σε…ανώτερα «επιστημονικά» λαμόγια; Τι είναι ο φακελάκιας του ΕΣΥ που τα τσεπώνει δυο βήματα απ’ το κρεβάτι του πόνου; Γιατρός σπούδασε-δεν ήταν από τζάκι. Λαός και το γκαρσόνι που σε κλέβει, ο ρυπαντής των δρόμων κι ο γεωργός που παρατάει το άδει σακί από φυτοφάρμακα στο χωράφι, ο βενζινάς κι ο ταξιτζής, ο ιδιαιτεράκιας της παραπαιδείας κι ο μαθητής που καίει τα βιβλία, λαός κι ο πολεοδόμος πνιγμένος στη διαφθορά.

ΤΙ είπατε; Δεν είναι όλοι; (Αυτό μας έλειπε-αυτό μας έφαγε). Ωστόσο, όλοι τους είναι λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...