Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Πενιχρό το ενδιαφέρον των γιατρών για το ΠΕΔΥ

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύει να μείνει το ΠΕΔΥ που θεωρείται ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ, καθώς είναι πενιχρά τα αποτελέσματα από την υποβολή αιτήσεων των γιατρών για να ενταχθούν στο νέο σύστημα, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία. 


Συγκεκριμένα από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έχουν υποβάλλει αίτηση περίπου 1.800.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας αναμενόταν να λειτουργήσουν στις 20 Μαρτίου, ωστόσο γιατροί εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι επαρκώς στελεχωμένα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Υγείας διαμηνύεται ότι αν δεν καλυφθεί ο αριθμός των γιατρών, τα κενά θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό.

Στο μεταξύ, "νεκρή" είναι η τηλεφωνική γραμμή που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ, για την ενημέρωση των ασθενών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η γραμμή απλώς βουίζει και κανείς δεν απαντά, έτσι μένει μόνο η "οδός" του Ίντερνετ (μόνο για την αναζήτηση συμβεβλημένων γιατρών και όχι για πληροφορίες) που όμως δεν είναι εύχρηστος για τους ηλικιωμένους - που είναι και εκείνοι, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο τις υπηρεσίες υγείας.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του σταθμού, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Κοντός παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί ένας τηλεφωνικός αριθμός δεν φτάνει.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Παστέρ, η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της και στις επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μείωση της κυκλοφορίας του ιού, ενώ ήδη η χώρα μας μετρά 64 θύματα.
Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...