Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Συλ. Ξενοδόχων Λ. Αιδηψού: Σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού

Το πνεύμα του Νόμου είναι η αναβάθμιση του τουρισμού και η προβολή των πλεονεκτημάτων της χώρας μας στον Τουρισμό.
Η κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας με έδρα τη Λαμία όχι μόνο είναι αντίθετη με το πνεύμα του νόμου, αλλά θα οδηγήσει:


1. Στην πλήρη συρρίκνωση και απομόνωση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος όχι μόνο στον Τουριστικό τομέα, αφού δεν πετυχαίνει στο ελάχιστο την ανάδειξη των Τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής αλλά και σε άλλους τομείς που συνυπάρχουν με τον τουρισμό.

2. Δυσλειτουργία στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στις 3000 τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

3. Δημιουργία προβλημάτων στην πρόσβαση των επιχειρηματιών προς την υπηρεσία, για την εξυπηρέτηση διαφόρων προβλημάτων τους. Η Λαμία έχει γεωγραφικό πλεονέκτημα και αποτελεί το συνδετικό κρίκο της περιφέρειας Θεσσαλίας με τη Στερεά Ελλάδα.

4. Την αύξηση της γραφειοκρατίας και καθυστέρηση στην αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ όπου ήδη υπάρχει πρόβλημα στην απορρόφηση των κονδυλίων.


Γι' αυτούς και για άλλου λόγους αντί για την κατάργηση της υπηρεσίας τουρισμού Στερεάς, θα προτείναμε την αναδιάρθρωσή της και την δημιουργία νέων τμημάτων για τον Τουρισμό, όπως ο Ιαματικός Τουρισμός, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, ο Χειμερινός Τουρισμός έτσι ώστε να αξιοποιηθούν και να κεφαλαιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.


Πρόεδρος
Α. Κοκκαλιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...