Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.


Συγκεκριμένα:

Αναφορά

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Θέμα: «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ».Ο βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 24-2-2014, επιστολή του Επιμελητηρίου Φωκίδας στην οποία, το Επιμελητήριο αιτείται την υπαγωγή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε καθεστώς παρόμοιο με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Παράλληλα τίθεται το θέμα της αναπροσαρμογής των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΑΕΕ, με βάση και την πραγματική μείωση των εισοδημάτων τους.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η επιστολή: 


Κύριε Πρωθυπουργέ,Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με την οποία παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και μάλιστα μέχρι 28/05/2015, θέμα που σαφώς απασχολεί χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Επιτρέψτε μας όμως να σας θέσουμε το ακόλουθο ερώτημα, δηλαδή οι ένα (1) εκατομμύριο ανασφάλιστοι στο ταμείο του ΟΑΕΕ (387 χιλιάδες συνάδελφοι καθώς επίσης και τα μέλη των οικογενειών τους), αποτελούν για εσάς 2η ή 3η κατηγορία συνανθρώπων μας χωρίς να έχουν και αυτοί τις ίδιες ανάγκες & δικαιώματα;

Πολλοί δε εξ αυτών είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και μάλιστα οι περισσότεροι τα τελευταία τέσσερα - πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια της ύφεσης και της εφαρμογής των μνημονίων.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από εσάς να σχεδιάσετε παρόμοια εγκύκλιο που να εντάσσει και τις παραπάνω κατηγορίες ανέργων στις ευεργετικές αυτές διατάξεις.

Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη γνωμοδότηση που υπογράφουν ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Μανιτάκης και ο Λέκτωρ της Νομικής του ΑΠΘ κ. Ακρίτας Καϊδατζής που έχει ήδη κατατεθεί στο γραφείο σας προς ενημέρωση σας αναφέρει :

«Συμπερασματικά

- Πρώτον, για τις εισφορές και τις ασφαλιστικές κατηγορίες. Η άσκηση κανονιστικής εξουσίας αναπροσαρμογής των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΑΕΕ επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές καθίσταται, λόγω των εξαιρετικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της χώρας και της αναμφισβήτητης και ραγδαίας μετά το έτος 2009 μείωσης των πραγματικών αποδοχών των ασφαλισμένων του Ταμείου, απολύτως δικαιολογημένη αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του Ταμείου. Καθίσταται επιπλέον, εν όψει των άρθρων 22, παρ. 5, και 4, παρ. 5, του Συντάγματος, συνταγματικά επιβεβλημένη και επιτακτική, καθ' όσον οι μέσες τεκμαρτές αποδοχές των ασφαλισμένων (δηλαδή, οι ασφαλιστικές κατηγορίες) οφείλουν να εναρμονιστούν με τις μέσες πραγματικές αποδοχές τους.

- Δεύτερον, για τη διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές προς το Ταμείο. Εν όψει του υποχρεωτικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτή η μονομερής, σε βάρος του ασφαλισμένου, αναστολή της ασφαλιστικής σχέσης με αναστολή της χορήγησης.»Στην συνέχεια όλων αυτών Κύριε ΠρωθυπουργέΣας καλούμε να πράξετε το νόμιμο, το λογικό & το ανθρώπινο.Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας


Αλέξανδρος Διαμαντάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...