Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης, καθώς οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής σε επιστολή τους καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοιΗ αναφορά:

Αναφορά

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 25-02-2014 επιστολή των Εργαζομένων του Σωματείου Ηλεκτρομηχανικής Κύμης προς τη διοίκηση της ΕΑΣ ΑΕΒΕ.

Με την επιστολή τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί ενώ έγινε η εξόφληση των οφειλόμενων μισθών όλων των εργαζομένων του ομίλου της ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης παραμένουν απλήρωτοι για το έτος 2013 και συνεχίζουν για το 2014, παρόλο που συνεχίζεται η λειτουργία του εργοστασίου και η παραγωγή πολεμικών προϊόντων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης


Η επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΑΣ/ κ.Δεμίρη

Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΑΣ / κ.Χριστογιάννη

ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΗΜΚ / κ. Πράγια

Κοινοποίηση: Προς όλους

Τη Δευτέρα 24/2/2014, έγινε η εξόφληση των οφειλομένων μισθών ΟΛΩΝ των εργαζομένων του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ, πλην των εργαζομένων την ΗΜΚ που παραμένουν απλήρωτοι για το έτος 2013 και συνεχίζουν για το 2014. Επιστρέψαμε στις θέσεις μας, όντας ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε το εργοστάσιο, αποδεικνύοντας ότι κύριο μέλημά μας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ενός από τα τελευταία εναπομείναντα εργοστάσια στο νομό της ανεργίας, την ΕΥΒΟΙΑ, ώστε να συνεχίσει να παράγει τα πολεμικά προϊόντα για τα οποία δημιουργήθηκε και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για άλλη μια φορά «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ»

Για άλλη μια φορά είμαστε το εργοστάσιο – φάντασμα και οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και την άνιση μεταχείριση μεταξύ των υπολοίπων εργαζομένων του ομίλου.

Υποσχέσεις ότι και εμείς θα πληρωθούμε αποδεικνύονται λόγια κενά περιεχομένου. Μοναδικοί αποδέκτες της απαξίωσης, της άνισης μεταχείρισης, εγκλωβισμένοι στην άτεγκτη πολιτική της διοίκησης των ΕΑΣ, του ΥΕΘΑ και την ανύπαρκτη πρωτοβουλία των πολιτικών φορέων για επίλυση των προβλημάτων.

Για ακόμη μια φορά σας καλούμε να μας ενημερώσετε:

- Πότε θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ομίλου;

- Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Γεν. Δ/νση του εργοστασίου προς αυτή την κατεύθυνση;

- Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Διοίκηση των ΕΑΣ για να λύσει το μείζον αυτό θέμα;

- Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου;

Ζητάμε άμεση ενημέρωση για όλα τα θέματα που ταλανίζουν εργοστάσιο και εργαζόμενους.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος    Η Γεν.Γραμματέας

Μ.Χουλιαρά       Β.Γκατζιώνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...