Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Παραιτήθηκε σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο

Ο ανασχηματισμός θα γίνει στις 15 Μαρτίου - Αναστασιάδης: «Είμαι αποφασισμένος η χώρα να συνεχίσει στο δρόμο της σταθεροποίησης».

Τις παραιτήσεις τους έθεσαν στη διάθεση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την απόφαση του ΔΗΚΟ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις, έπειτα από τη σύντομη έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος εξήλθε πρώτος της συνεδρίας, είπε ότι «έχουμε όλοι οι Υπουργοί υποβάλει τις παραιτήσεις μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσει να αποφασίσει για τη σύνθεση της Κυβέρνησης, αλλά μας έχει παρακαλέσει να παραμείνουμε στις θέσεις μας μέχρι τις 15 Μαρτίου».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για ενδιαφέρον του για τη θέση Επιτρόπου της ΕΕ, ο κ. Κασουλίδης είπε: «Για να τελειώνει και αυτή η ιστορία… παρόλο ότι πάντα θα ήταν μεγάλη μου επιθυμία να υπηρετήσω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντούτοις πιστεύω ότι το καθήκον μου, ενόψει και των εξελίξεων ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, μου επιβάλλει να παραμείνω στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας αν φυσικά ανανεωθεί η εντολή μου στις 15 Μαρτίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «όλοι οι Υπουργοί θα παραμείνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου».

Τότε, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» θα επιστρέψει στη Λευκωσία από προγραμματισμένο ταξίδι στο Δουβλίνο, ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της παραίτησης του Υπουργικού Συμβουλίου, έγραψε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι αποφασισμένος «η χώρα να συνεχίσει στο δρόμο της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης».Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...