Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Έβγαλαν βόλτα το σκύλο τους και... "σκόνταψαν" σε σπάνιο θησαυρό!

Μπροστά σε έναν θησαυρό από χρυσά νομίσματα αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε τυχαία ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, βγάζοντας βόλτα τον σκύλο τους.


Το τυχερό ζευγάρι ανακάλυψε τα 1.427 αμερικανικά χρυσά νομίσματα του 19ου αιώνα που ήταν θαμμένα σε έκταση ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας San Francisco Chronicle.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε αξία θησαυρό που έχει ανακαλυφθεί στα χρονικά των ΗΠΑ και τον ανακάλυψαν όταν είδαν να προεξέχει από το έδαφος ένα μεταλλικό κουτί. Το ζευγάρι έσκαψε και το πήρε στο σπίτι τους.

Συνειδητοποιώντας την αξία του περιεχομένου, επέστρεψαν στο ίδιο σημείο, έσκαψαν και πάλι και ανακάλυψαν άλλα επτά θαμμένα μεταλλικά κουτιά.

Δεν έχει γίνει σαφές ποιος μπορεί να είχε θάψει τα νομίσματα, αλλά ενδεχομένως να ανήκαν σε κάποιον χρυσοθήρα από την εποχή του αποκαλούμενου «πυρετού του χρυσού» στην Καλιφόρνια, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1840 όταν ανακαλύφθηκε χρυσός στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα.

Τα νομίσματα χρονολογούνται από το 1847 ως το 1894 και πολλά από αυτά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Εκτιμάται ότι η τρέχουσα ανταλλακτική αξία τους είναι 27.980 δολάρια, αλλά αναμένεται να πιάσουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...