Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Χρύσα Αδρακτά, εμπνεύστηκε τις ελληνικές παντόφλες Woopers και τώρα τις πουλάει στο Λονδίνο

Τις πρώτες εξαγωγές αναμένεται να κάνουν εντός των προσεχών ημερών τα προϊόντα της νέας ελληνικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, που φέρει το όνομα Wooppers, τα οποία μπαίνουν στην απαιτητική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Λονδίνο.


Η αρχική ιδέα ανήκει στη Χρύσα Αδρακτά και τα πρώτα θεμέλια μπαίνουν ουσιαστικά τον Οκτώβριο του 2013, οπότε και δημιουργείται το εργαστήριο παραγωγής των Wooppers, στα Βριλήσσια, ενώ τα προϊόντα πωλούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, που διαχειρίζεται η ίδια.
«Είδα την οικονομική κρίση ως μια ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι καινούργιο» δηλώνει στην Ημερησία η Χρύσα Αδρακτά, υπογραμμίζοντας πως «είχα πάντα μια αγάπη για την αίσθηση που δίνουν αυτού του είδους τα υποδήματα. Είχα αγοράσει κάποτε απο το Λονδίνο ένα ζευγάρι παντόφλες από το Κιργιστάν και έτσι αποφάσισα να επιχειρήσω τη δική μου εκδοχή. Άρχισα λοιπόν να διαβάζω και να πειραματίζομαι. Μετά το 40ό ζευγάρι αποφάσισα οτι η τεχνική μου είχε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο και άρχισα να τεστάρω το προϊόν μου σε πελάτες».

Πράσινη αντίληψη, οικολογικό ντελίβερι

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος της φίρμας, η παραγωγή είναι χειροποίητη και πολύ χρονοβόρα. Τα wooppers απευθύνονται σε ανθρώπους με αγάπη στο φυσικό, στο χειροποίητο, ανθρώπους που δίνουν σημασία στην προσωπική τους άνεση και ευεξία. Οι πελάτες των wooppers είναι ένθερμοι και είναι διατεθειμένοι να περιμένουν βδομάδες για την κατασκευή τους. Μάλιστα, στο διευρημένο πλαίσιο οικολογίας και «πράσινης» αντίληψης της εταιρείας, για τη διανομή τους χρησιμοποιεί την οικολογική εταιρεία courier BondEX, καθώς βασίζονται αποκλειστικά στη μετακίνηση με ποδήλατο.

«Η ζήτηση με ξεπερνάει» επισημαίνει η Χρύσα Αδρακτά
Πιστεύω ότι τα Wooppers δεν είναι απλά μια τσόχινη παντόφλα αλλά μια ζεστή, οικολογική, ισοθερμική, ευχάριστη και γοητευτική συντροφιά για τα πόδια. H διαδικασία παραγωγής είναι χρονοβόρα για κάθε ζευγάρι, γίνεται χειροποίητα και απαιτείται κατά μέσο όρο 2 εβδομάδες για την κατασκευή τους».
Πράσινο σαπούνι
Τα Wooppers κατασκευάζονται από φυσικό μαλλί και δημιουργούνται με τη μέθοδο wet felting, δηλαδή, το μαλλί τρίβεται με πράσινο σαπούνι και νερό, ώστε οι μικροσκοπικές ίνες στην επιφάνεια του να «δέσουν» μεταξύ τους, σχηματίζοντας μιας εξαιρετικής ποιότητας τσόχα. Στη συνέχεια, η τσόχα αυτή «φορμάρεται» γύρω από τα καλαπόδια ώστε να πάρει το κατάλληλο σχήμα. Η μέθοδος είναι οικολογική, δεν χρησιμοποιούνται χημικά και οξέα και η αίσθηση του τελικού αποτελέσματος είναι μαλακή και ευχάριστη. Με τον τρόπο αυτό, μια αρχαία τεχνική διαμορφώνει ένα σύγχρονο, μοναδικό αντικείμενο καθημερινής χρήσης.


Ποια είναι
Η Χρύσα Αδρακτά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια μετακόμισε στη Ναμίμπια και από εκεί στη Νότια Αφρική, όπου δημιούργησε το δικό της στούντιο κεραμικής. Ακολουθώντας το πάθος της για δημιουργία, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στο σχεδιασμό γυαλιού στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton (UK), ενώ συνέχισε να δουλεύει σε αυτό το πεδίο στην Αγγλία, σχεδιάζοντας προϊόντα για την εταιρεία Stuart Crystal. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2000, πέρασε αρκετά χρόνια στο σχεδιαστικό τμήμα της υαλουργίας και εταιρείας φωτιστικών Viokef. Έχοντας ταξιδέψει σε πολλά μέρη, η Χρύσα Αδρακτά, εξομολογείται πως εμπνέεται διαρκώς από διαφορετικές κουλτούρες, από τις τέχνες και τις συνήθειές τους. Αυτές οι επιρροές έχουν διαποτίσει και τα Wooppers, ένα προϊόν που σας κάνει να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας, όπου και αν βρίσκεστε.Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...