Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Καταγγελία φιλόζωων: Κότες κακοποιήθηκαν και βρήκαν φριχτό θάνατο στο καρναβάλι του Τυρνάβου

Για κακοποίηση ζώων κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού εγκαλεί τον δήμο Τυρνάβου φιλοζωικό σωματείο.


 Συγκεκριμένα, οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Τυρνάβου Νικόλαο Μαλάκο, αναφέρονται σε περιστατικό που συνέβη την Κυριακή στην καρναβαλική παρέλαση, κατά το οποίο -όπως καταγγέλλουν- κακοποιήθηκαν και βρήκαν τον θάνατο κότες.

Σύμφωνα με το φιλοζωϊκό σωματείο, την καταγγελία του οποίου μεταφέρει το ΑΠΕ, σε ένα από τα άρματα, το οποίο είχε τον τίτλο «φορολογημένα κοτέτσια», υπήρχε και ένα κλουβί με κότες. Στη διάκεια της παρέλασης οι καρναβαλιστές έβγαλαν τις κότες από το κλουβί και τις πέταξαν στον κόσμο με αποτέλεσμα «μέσα στην κοσμοπλημμύρα τα ζώα να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο».

Επικαλούμενοι και τις διατάξεις του ν. 4039/2012 αρ. 12 περί «απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» (παραβίαση της παρ. 2 του άρθρου εγείρει πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο), αλλά και την νομική ιδιότητα του ιδίου του δημάρχου, οι Αδέσποτοι Εθελοντές ζητούν επίσημη απάντηση για το συμβάν.

Υπογραμμίζουν δε, ότι πρόκειται για σαφή παραβίαση του νόμου και κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...