Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» γίνεται νόμος – Ποιες είναι οι ποινές

Σε διαβούλευση φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο το Δημόσιο στοχεύει να του επιστραφούν χρήματα που έχουν φτάσει στα χέρια επιτήδειων από μίζες.


Η συγκεκριμένη διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την δραστική μείωση των ισοβίων. Συγκεκριμένα, η διάταξη είναι έτοιμη από το υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει στις περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων και σε περιπτώσεις απάτης υπεξαίρεσης ακόμα και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 που επισύρεται ποινή ισοβίων δραστική μείωση των ποινών.

Ποιες είναι οι νέες ποινές: 

  • Αν τα χρήματα επιστραφούν ως την απολογία, μπορεί να επιβληθεί ποινή τριών χρόνων φυλάκισης ενώ 7 χρόνων στην πρωτόδικη δίκη.
  • Με τη ρύθμιση εξαιρούνται από τη διάταξη οι υπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, βουλευτές, αλλά και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι.

Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...