Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

"Με εκδικούνται γιατί τα έβαλα με το σύστημα"

Ο Μπάμπης Μακρυλλάκης
με την σύζυγο του και τα έξι τους παιδιά,
από τα κοινά τους βαφτίσια.
Μία όμορφη οικογένεια που έχει δοκιμαστεί
αφάνταστα με την δικαστική περιπέτεια του 46χρονου.
Πλέον η προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια
είναι μονόδρομος, όπως λέει ο ίδιος.
Ο Γολγοθάς ενός 46χρονου πολύτεκνου


Τέλος δεν έχει η δοκιμασία που ζει τα τελευταία χρόνια ο 46χρονος κτηνοτρόφος, Μπάμπης Μακρυλλάκης, από το Ρέθυμνο. Πατέρας έξι μικρών παιδιών, τον Νοέμβριο του 2011, καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης ως εμπλεκόμενος σε χασισοφυτεία που είχαν ανακαλύψει τυχαία από αέρος το 2004 αστυνομικές δυνάμεις σε ημιορεινή περιοχή, στο Άνω Βαλσαμόνερο.

Από την πρώτη στιγμή φώναζε για την αθωότητα του. Αν και μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Μακρυλλάκης νοίκιασε την επίμαχη έκταση για να βόσκει τα πρόβατα του μετά την ανακάλυψη της φυτείας, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδικάζει σε πολυετή ποινή κάθειρξης και οδηγείται για δύο χρόνια στην φυλακή, αφήνοντας πίσω γυναίκα και έξι μωρά παιδιά.

Ομόφωνη αθώωση

Τον περασμένο Νοέμβριο, η υπόθεση του εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον αθωώνει παμψηφεί. Αναγνωρίζει ότι ο 46χρονος πράγματι δεν είχε καμία σχέση με την χασισοφυτεία και τον δικαιώνει.
Ο Μπάμπης Μακρυλλάκης όμως δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Η ζωή του έχει ρημάξει. Το βιος του καταστράφηκε και οι πληγές που άφησε αυτή η ιστορία στην ψυχή του αλλά και στις ζωές της συζύγου και των παιδιών του, δύσκολα επουλώνονται.
Αποφασίζει να κινηθεί δικαστικά, όπως προβλέπει ο νόμος, και να διεκδικήσει αποζημίωση για τους αδίκως καταδικασθέντες, υποβάλλοντας σχετική αίτηση. «Ήμουν αθώος. Μπήκα στην φυλακή άδικα. Μου έκαναν μεγάλο κακό και θα παλέψω μέχρι τέλους για την δικαίωση μου».
Η αποζημίωση που διεκδικεί είναι ελάχιστη σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, όμως κινεί περισσότερο τις διαδικασίες για ηθικούς λόγους.

Η αναίρεση
Πριν από λίγες ημέρες και ενώ εκκρεμεί η συζήτηση της αίτηση αποζημίωσης, ο Μπάμπης Μακρυλλάκης ενημερώνεται ότι ο εισαγγελέας έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της ομόφωνα αθωωτικής απόφασης.
Η εξέλιξη αυτή τον πικραίνει, όμως δεν τον πτοεί. Η αναίρεση ασκείται σχεδόν τρεις και πλέον μήνες μετά την ομόφωνη αθώωση του και αφού έχει ήδη υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης. Πιστεύει, όπως λέει, ότι η κίνηση αυτή είναι «εκδικητική» επειδή τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα και να παλέψει για την πλήρη δικαίωση του.

Προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια
Πλέον, όπως διαμηνύει, η προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια είναι μονόδρομος. «Δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή. Είμαι αποφασισμένος να το παλέψω μέχρι τέλους. Για όσα έγιναν σε βάρος μου και εναντίον της οικογένειας μου που έχει περάσει από σαράντα κύματα». Σε αυτήν την ιστορία, ο Μπάμπης Μακρυλλάκης δεν είναι μόνος του. Η προσωπική του ιστορία έχει συγκινήσει και ενεργοποιήσει μία ομάδα ανθρώπων που, όπως λένε, τον στηρίζουν απερίφραστα σε αυτόν τον αγώνα ζωής. «Ο Μπάμπης φυλακίστηκε άδικα. Πέρασε πολλά. Τον στηρίζουμε και θα προχωρήσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια γιατί σήμερα είναι αυτός, αύριο μπορεί να βρεθεί στην θέση του ο οποιοσδήποτε από εμάς» ανέφερε στο Cretalive άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση.


Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...