Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Αγωνία στην Κριμαία: Στο πλευρό των Ρώσων και ο αρχηγός του ουκρανικού στόλου ο οποίος αυτομόλησε

Η Ρωσία φαίνεται πως ελέγχει πλέον απόλυτα την χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την πλήρη αποκοπή της περιοχής από την Ουκρανίας, καθώς, το απόγευμα της Κυριακής ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικού αυτομόλησε και δήλωσε πιστός στον λαό της Κριμαίας.


Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο ναύαρχος.

Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε μια «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου», μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η ναυαρχίδα του Ουκρανικού στόλου, το στολίδι του ναυτικού, είχε αποχωρήσει από το λιμάνι της Σεβαστούπολης και κατευθύνθηκε στον ρωσικό ναύσταθμο.

Σημειωτέον ότι από το πρωί ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες είχε αυτομολήσει και είχαν ενταχθεί στις ένοπλες ομάδες ασφάλειας της περιοχής.

Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι ένα στόλος που αποτελείται από 10 πολεμικά τα οποία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης δεν το έχουν εγκαταλείψει και τα πληρώματά τους παραμένουν πιστά στις αρχές στο Κίεβο.

Νωρίτερα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι είχε αποσύρει σκάφη του Λιμενικού Σώματος της χώρας από τη Σεβαστούπολη και άλλα λιμάνια της Κριμαίας και πρόσθεσε ότι ελλιμενίστηκαν σε άλλες τοποθεσίες.

Καθαιρέθηκε από την κυβέρνηση και διώκεται για εσχάτη προδοσία

Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μόλις κατά την δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του.

«Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού από ρωσικές δυνάμεις του κεντρικού αρχηγείου του ναυτικού», ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι «αρνήθηκε να αντισταθεί και παρέδωσε τα όπλα του», δήλωσε η Βικτόρια Σιουμάρ, αναπληρώτρια γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Η εισαγγελία κίνησε μια ποινική δίωξη εναντίον του Ντένις Μπερεζόφσκι βάσει του άρθρου 111: εσχάτη προδοσία», πρόσθεσε η ίδια.

Ενας άλλος ναύαρχος, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, τοποθετήθηκε επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...