Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - Σρι Λάνκα: Ζητείται δήμιος για γερά νεύρα -Ο τελευταίος παραιτήθηκε μόλις αντίκρισε το ικρίωμα

Επαθε σοκ όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το ικρίωμα και υπέβαλε την παραίτησή του. Πρόκειται για τον τελευταίο δήμιο που εργαζόταν στη Σρι Λάνκα και πλέον η χώρα αναζητά νέο επαγγελματία.


Η Υπηρεσία Φυλακών της χώρας διόρισε τον νέο δήμιο μόλις την περασμένη εβδομάδα, επιλέγοντας μεταξύ 176 υποψηφίων. Πέρσι είχαν διοριστεί δύο άλλοι δήμιοι, αλλά κανείς τους δεν εμφανίστηκε για να πιάσει δουλειά.

«Τον εκπαιδεύσαμε για μία εβδομάδα αλλά παραιτήθηκε μόλις είδε την αγχόνη, λέγοντας ότι δεν θέλει αυτή τη θέση», είπε ο γενικός επιθεωρητής των φυλακών Τσαντραράτνα Παλεγκάμα. «Μου είπε ότι ταράχτηκε όταν αντίκρισε το ικρίωμα. . . Την επόμενη φορά θα δείξουμε την αγχόνη στους υποψηφίους προτού να τους εκπαιδεύσουμε», πρόσθεσε.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο παραιτηθείς δήμιος με τα ευαίσθητα νεύρα στην πραγματικότητα θα έφερε μόνο τον "ανατριχιαστικό" τίτλο: δεν επρόκειτο να κρεμάσει κανέναν, αφού τα καθήκοντά του είναι απλώς διοικητικής φύσης.

Στη Σρι Λάνκα δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1976 αν και στις φυλακές κρατούνται σήμερα 405 θανατοποινίτες.

Ωστόσο, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας —βιασμοί, δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών και κακοποίηση ανηλίκων— μετά τη λήξη του 25ετούς πολέμου εναντίον των Τίγρεων των Τάμιλ, το 2009, πολλοί νομικοί και πολιτικοί ασκούν πιέσεις για την επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...