Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

H Boυλή εκσυγχρονίζεται: Καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία -Πώς θα ψηφίζουν εφεξής οι βουλευτές

Αλλάζει τις επόμενες εβδομάδες το σύστημα ψηφοφοριών στη
Βουλή, καθώς το κοινοβούλιο προχωρά στη καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος φανερής ψηφοφορίας.


Με βάση το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, οι βουλευτές θα προμηθευτούν ειδικές κάρτες ψηφοφορίας -παρόμοιες με τις πιστωτικές ή τις τηλεκάρτες- οι οποίες θα χρησιμοποιούνται σε ειδικά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής και θα έχουν δυνατότητα να ψηφίζουν με τα αντίστοιχα πλήκτρα, «ναι», «όχι» και «παρών», ενώ υπάρχει και ειδικό κουμπί που θα το πατούν οι βουλευτές προκειμένου να δηλώνεται η συμμετοχή τους στην ψηφοφορία.

Ωστόσο, συζητήσεις προκαλεί το γεγονός ότι το κοινοβούλιο δε έχει ακόμα προβλέψει τι θα γίνει εάν ένας βουλευτής για παράδειγμα, χρησιμοποιήσει την κάρτα ενός συναδέλφου του που μπορεί να απουσιάζει για να ψηφίσει και για λογαριασμό του γεγονός που θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Μια από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι το όνομα του κάθε βουλευτή να εκφωνείται, αυτός να φωνάζει παρών και μετά να ψηφίζει με την ηλεκτρονική του κάρτα.

Θέμα προκύπτει ακόμα και για  τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι καθώς με βάση τον Κανονισμό της Βουλής το κοινοβούλιο υποχρεούται να τους δώσει ηλεκτρονικές κάρτες αφού μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασιστεί κάποια περικοπή από πλευράς κοινοβουλίου στα προνόμια τους ούτε έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...