Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Πάνω από 140.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα σύμφωνα με στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα είχαν υποβληθεί πάνω από 140.000 αιτήσεις, ενώ από μία πρώτη επεξεργασία προκύπτει ότι περίπου 40.000 απορρίφθηκαν ως μη δικαιούχοι.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, περίπου 22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα και θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ξεκινά από 500 ευρώ και προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως τις 10 Μαΐου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν ως τις 30 Απριλίου. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1η ως την 31η Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1η ως -30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει έως και τις 10 Ιουλίου.

Για την χορήγηση του επιδόματος θα γίνουν διασταυρώσεις στοιχείων αλλά και δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους αιτούντες.


Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...