Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

70χρονος καλείται να πληρώσει διατροφή 12 χρόνια μετά το διαζύγιο!

600 ευρώ ορίστηκε το ποσό της διατροφής που θα λαμβάνει η πρώην σύζυγό του έπειτα από δικαστική απόφαση


Πριν 12 χρόνια διαλύθηκε ο γάμος τους. Τώρα, με απόφαση δικαστηρίου, ο πρώην σύζυγος θα πρέπει να καταβάλλει διατροφή ύψους 600 ευρώ.

Ο λόγος για έναν 70χρονο συνταξιούχο που θα δίνει αυτά τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών της 63χρονης πρώην συζύγου του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς”, την απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Παρά τις ενστάσεις που προέβαλε ο ηλικιωμένος πρώην σύζυγος, το δικαστήριο έκρινε ότι η 63χρονη δικαιούται διατροφής καθώς είναι άνεργη, λόγω ηλικίας και έλλειψης κάποιας μόρφωσης δεν μπορεί να βρει εργασία, δεν παίρνει σύνταξη και δεν διαθέτει εισοδήματα από τα οποία μπορεί να ζήσει. Επιπλέον αναγνωρίζει ότι καθ’ όλη την διάρκεια του έγγαμου βίου, η 63χρονη απασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τα οικιακά και την ανατροφή των παιδιών της.

Το ζευγάρι, μετά από μακροχρόνιο έγγαμο βίο, χώρισε πριν από μία 12ετία. Όπως αναφέρεται στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, ο σύζυγος εγκατέλειψε τη συζυγική εστία λόγω εξωσυζυγικής σχέσης.

Πριν από μερικούς μήνες και παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει τόσο χρόνια από τη διάλυση του

γάμου τους, η 63χρονη αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει διατροφή από τον πρώην σύζυγο της, υποστηρίζοντας ότι ήταν αδύνατον να συντηρηθεί οικονομικά. Μάλιστα στη φορολογική της δήλωση για το περασμένο έτος εμφανίζεται ένα εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ.

Από την άλλη, με βάση τα στοιχεία που αξιολόγησε το δικαστήριο, ο πρώην σύζυγος εμφανίζεται να παίρνει μία καλή μηνιαία σύνταξη, να διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία (σπίτια, ενοικιαζόμενες γκαρσονιέρες και καταστήματα) αλλά και αυτοκίνητα.

Ο ίδιος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ισχυρίζεται-όπως αναφέρεται-ότι το μοναδικό του εισόδημα είναι η σύνταξη του, η οποία συνεχώς συρρικνώνεται και εκ των πραγμάτων αδυνατεί να δώσει διατροφή. Κάτι ωστόσο που δεν φέρεται να δέχεται το δικαστήριο, το οποίο κρίνει ότι τα έσοδα του δεν προέρχονται μόνο από τη σύνταξη αλλά είναι τουλάχιστον τριπλάσια αν ληφθεί υπόψη ότι ο 70χρονος καταβάλλει έναν μεγάλο ποσό για φόρο ακίνητης περιουσίας, συντηρεί αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ενώ τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε αγορές αυτοκινήτου και ακινήτου χωρίς να πάρει δάνειο.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο έκρινε ότι η πρώην σύζυγος δικαιούται να αξιώσει διατροφή.

Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...