Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Γέμισαν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα -Η πληρότητα αγγίζει το 95%

Ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, καθώς η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων κυμαίνεται ανά προορισμό από 40% έως 95%. 


Μάλιστα, με βάση τα τελευταία στοιχεία, καταγράφεται ελαφρά αύξηση των κρατήσεων από την ελληνική αγορά.

Μόνο τα νησιά αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα μείωσης της κίνησης κι αυτό επειδή φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίτερα σε σχέση με τη περυσινή περίοδο που ήταν τον Μάιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη φετινή πασχαλινή περίοδο να παρατηρηθεί αύξηση των κρατήσεων σε τουριστικά καταλύματα ορεινών προορισμών της χώρας, η οποία αποδίδεται από τους τουριστικούς επαγγελματίες στην ξαφνική μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο πλέον δημοφιλής προορισμός της χώρας για την πασχαλινή περίοδο, που είναι η Κέρκυρα, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων φθάνει στο 90%, αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων του νησιού, Δημήτρης Διαβάτης. Στην Πορταριά και στον Βόλο οι πληρότητες κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, της τάξης του 95%, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, συμπληρώνοντας ότι για το τριήμερο οι τιμές κυμαίνονται από 60 έως 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Στη Μύκονο η μέση πληρότητα των μονάδων που έχουν ανοίξει, κυρίως στην πόλη, φθάνει στο 70%, τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού, Ανδρέας Φιορεντίνος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...