Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Τριτοκοσμικές εικόνες στη λαϊκή του Κολωνού: «Πόλεμος» για μία σακούλα πατάτες

Πολίτες γκρέμισαν τους πάγκους για να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν - Από τα φορτηγά τους συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή οι παραγωγοί μην μπορώντας να συγκρατήσουν την ορμή του κόσμου - Στο Περιστέρι έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων


Κοσμοσυρροή παρατηρείται από το πρωί στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου οι παραγωγοί μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι απίστευτες, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να φτάσει στους πάγκους για να πάρει τρόφιμα.

Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού μόνο η κατάσταση που επικρατεί απο το πρωί είναι χαοτική! Εκεί ο πάγκος των 100 μέτρων που έστησαν οι παραγωγοί γκρεμίστηκε στην προσπάθεια του κόσμου να αρπάξει ό,τι περισσότερο μπορεί. Σπρωξίματα, ποδοπατήματα και τσακωμοί για μία τσαντά με λαχανικά ή φρούτα. Πολλές είναι μάλιστα οι ηλικιωμένες γυναίκες που πήγαν στην αγορά με τα καρότσια τους προκειμένου να τα γεμίσουν με προϊόντα.


Οι παραγωγοί βλέποντας τη διαμαρτυρία τους να μετατρέπεται σε... πόλεμο και μην μπορώντας να συγκρτατήσουν την ορμή του κόσμου συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή των προϊόντων τους από τα φορτηγά τους.

Ο κόσμος είναι τόσος που στη Λένορμαν η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα.
Στον Κολωνό οι παραγωγοί πήγαν με σκοπό να μοιράσουν 65 τόνους λαχανικών και φρούτων όλων των ειδών, αλλά και 1,5 τόνο ψάρια (γόπα, γαύρο, σαυρίδια).

Στον Αγιο Αντώνιο έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων.

Αναλυτικά οι περιοχές που διανέμονται δωρεάν προϊόντα στην Αττική:

ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον Άγιο Αντώνιο
ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου
ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας
ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως


Κοσμοπλημμύρα και στη Θεσσαλονίκη


Ανάλογες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, καθώς δωρεάν διανομή τροφίμων πραγματοποιείται στην Καμάρα.

Από νωρίς το πρωί, πάνω από 150 παραγωγοί της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης βρίσκονται στην Καμάρα, μοιράζοντας δωρεάν φρούτα και λαχανικά, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια.

«Από το συνωστισμό του κόσμου έχουμε μέχρι και λιποθυμίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των παραπάνω περιοχών (που αριθμεί 5000 μέλη), Βασίλης Μακρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθούν τα προϊόντα, ενώ το απόγευμα θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...