Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Πέταξαν κεφάλι γουρουνιού σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων

Ένα κεφάλι γουρουνιού πέταξαν άγνωστοι σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην περιοχή Αβαντος Αλεξανδρούπολης προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες που αντίκρισαν το θέαμα και άρχισαν να αναζητούν τους δράστες.


Το περιστατικό θεωρείται προσβολή φυσικά προς τους μουσουλμάνους πολίτες της περιοχής που προσέρχονται καθημερινά στον χώρο για να προσευχηθούν.

Θέση για το συμβάν έλαβε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια τονίζοντας πως είναι "αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες".

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο κ. Άνθιμος κατέστησε σαφές πως θεωρεί απίθανο, Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προχώρησαν σε τέτοια πράξη. «Κανείς Χριστιανός δεν καταξιώνεται ευαγγελικά να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και τους πιστούς της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτή Ροδόπης, στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης οπότε και συζητήθηκε το συμβάν.

Και οι δύο, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, η ενέργεια να προέρχεται από μουσουλμάνους και δήλωσαν ότι «πρέπει οπωσδήποτε να απομονωθούν ακραία στοιχεία» και των δύο θρησκειών στη Θράκη. «Είναι αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες» δήλωσε με έμφαση ο κ. Άνθιμος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...