Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Θετικές εξελίξεις για την προσπάθεια διάσωσης της βαριάς βιομηχανίας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε στην ερώτηση 6338 με ημερομηνία 17/02/14, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τη διάσωση των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας, στοχεύοντας σε χαμηλότερο κόστος ενέργειας.


Είχε προηγηθεί απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει ελπίδες για τη διάσωση, αλλά με την σημερινή απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατανοούμε ότι γίνονται προσπάθειες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και αναμένουμε την θετική αντίδραση των εκπροσώπων της βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο, στο πλαίσιο της απάντησης περιλαμβάνει επιστολή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Η., με ημερομηνία 21/3/2014 και σχετικό 945, σύμφωνα με την οποία, έχει προταθεί στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ε.Η με εγκριτική έκθεση, παροχή έκτακτης έκπτωσης της τάξης του 10% για τις επιχειρήσεις υψηλής τάσης, για 1+1 χρόνο, με έναρξη από 01/01/2014.

Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις Υψηλής Τάσης με ετήσια κατανάλωση άνω των 1.000GWH, να ισχύσει έκπτωση όγκου 10%, επιπρόσθετα της παραπάνω έκπτωσης. Παράλληλα προτείνεται το κίνητρο για αύξηση της κατανάλωσης στη ζώνη ελάχιστου, με τη χορήγηση πρόσθετης έκπτωσης 25% επί του τιμολογίου Α4 σε όλες τις επιχειρήσεις Υψηλής Τάσης, εκτός αυτών με κατανάλωση μεγαλύτερη των 1.000GWH, και για τις ώρες λειτουργίας τους στην παραπάνω ζώνη.

Αισθανόμαστε ικανοποίηση καθώς και με την υπόδειξη μας, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς προς την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η λύση αυτή να έχει την επιθυμητή ανταπόκριση και από τους εκπροσώπους της βιομηχανίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...