Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Ιράν: Χάρισε τη ζωή στο δολοφόνο του γιου της

Δείτε με φωτογραφίες πώς ο 24χρονος Μπαλάλ γλύτωσε τον απαγχονισμό την τελευταία στιγμή


Στο Ιράν αρκεί η απόφαση ενός τοπικού δικαστηρίου, για να καταδικαστεί κάποιος σε θάνατο και να εκτελεστεί δημοσίως.

Παρόμοια είναι και η υπόθεση του 24χρονου σήμερα Μπαλάλ, ο οποίος, πριν από επτά χρόνια, μαχαίρωσε πάνω σε καυγά έναν 18χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός.

Το επεισόδιο έγινε στη μικρή πόλη Royan του Ιράν και, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της σαρία, ο Μπαλάλ καταδικάστηκε σε δημόσια εκτέλεση δι' απαγχονισμού, στον οποίο θα συμμετείχε και η οικογένεια του θύματος, τραβώντας την καρέκλα πάνω στην οποία στεκόταν ο 24χρονος μελλοθάνατος.

Αυτό που συνέβη όμως λίγο πριν την εκτέλεση του Μπαλάλ ήταν αρκετά σπάνιο αφού, ενώ όλα ήταν έτοιμα για τον απαγχονισμό, ο νέος είχε δεμένα τα μάτια και η θηλιά είχε ήδη τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του, η μητέρα του θύματος τον πλησίασε και, αφού του έδωσε ένα χαστούκι, δήλωσε μπροστά στο πλήθος ότι τον συγχωρεί και του χάρισε τη ζωή.

Η μητέρα του Μπαλάλ ευτυχισμένη, αγκάλιασε τη μητέρα του θύματος, η οποία είχε χάσει άλλο ένα γιο σε ατύχημα με μηχανή, όταν ήταν 11 ετών.

Σημειώνεται ότι ο Ιρανός αθλητικογράφος Αντέλ Φερντοσιπούρ είχε προσπαθήσει μέσω των social media να σώσει τη ζωή του Μπαλάλ, για τον οποίο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο μηνύματα συμπαράστασης.

Το Ιράν έχει επικριθεί παγκοσμίως για τις δημόσιες εκτελέσεις που γίνονται -τις οποίες μάλιστα επιτρέπεται να παρακολουθούν και παιδιά.

Η ιρανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι μόνο μέσα στο 2013 έγιναν 369 εκτελέσεις, ενώ η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για τουλάχιστον 700 εκτελέσεις.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...