Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας: "Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά"

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα.Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.
Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια παλεύοντας να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες.
Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
Να μπει φρένο στην απελευθέρωση των απολύσεων. Να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών στους δήμους.
Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Το κίνημά μας έχει ένα δρόμο – μια διέξοδο: φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Παλεύουμε αδιάκοπα για εργατικό κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί το σύστημα σαν γρανάζι, που θα βάζει πλάτες για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, με το λαό και τις ανάγκες του στη γωνία.
Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον διαφεντεύουμε – όχι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους.
Κίνημα πάλης ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό παλιό και νέο.
Ναι, θέλουμε κίνημα καρφί στο μάτι των καπιταλιστών και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τα «μαζεύουν και τα διπλώνουν».
Η 1η Μάη είναι η ιστορία των εργαζομένων και μας καλεί:
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας.
Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.
Ζήτω η 1η Μάη!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΩΡΑ 10.30΄ π. μ.

Λ. Αιδηψού 29/04/2014.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ                                                   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...