Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Ο Ομπάμα διόρισε ως υπουργό Υγείας μία Ελληνοαμερικανίδα

Ο λόγος για τη 48χρονη Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ, η οποία προηγουμένως ήταν διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου


Μία Ελληνοαμερικανίδα ως υπουργό Υγείας διόρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο λόγος για τη 48χρονη Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ, η οποία προηγουμένως ήταν διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου και τώρα αντικαθιστά την Καθλίν Σεμπέλιους, που υπέβαλε την παραίτησή της, έπειτα από πολύμηνες επιθέσεις που δεχόταν από τους Ρεπουμπλικανούς, μετά τα προβλήματα της ιστοσελίδας HealthCare.gov, μέσω της οποίας διεκπεραιώνεται το σύστημα ιατρικής ασφάλισης.

«Είναι μια δοκιμασμένη διαχειρίστρια, που απέδειξε ότι είναι ικανή να δημιουργεί μεγάλες ομάδες, να φτιάχνει ισχυρές σχέσεις και να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Η Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χίλτον της Δυτικής Βιρτζίνιας. Είναι η κόρη της Κλειούς (το γένος Μαρούδα) Μάθιους, που ήταν πρώην δήμαρχος του Χίλτον και του ο Δρ. Γουίλιαμ Πέτερ Μάθιους, που είναι συνταξιούχος οφθαλμίατρος.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...