Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Η ανταπάντησή μας για την απάντηση του υπουργείου για το νοσοκομείο Χαλκίδας

Τη δική της απάντηση δίνει η ΕΙΝΝΕΥΒ στην απάντηση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργού Άδωνι στη Βουλή σχετικά με το υπόμνημα Νο ΙΙΙ που είχε εκπονήσει η ΕΙΝΝΕΥΒ.


Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που σχετικό υπόμνημα είναι τόσο άρτια δομημένο που έγινε επερώτηση από 2 κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων αλλά και προκάλεσε την ......αμήχανη απάντηση του Υπουργείου Υγείας χωρίς να δίνει ουσιαστική απάντηση και λύσεις στα αναφερόμενα υπαρκτά προβλήματα που αναφέρονται.

Χαρακτηριστικά έχουμε να ανταπαντήσουμε τα εξής
  • Αναφορικά με τους προϋπολογισμούς του Νοσοκομείου Χαλκίδας ,αυτοί είναι μέσα στα πλαίσια των ετήσιων μειώσεων που γίνονται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας κατά 10-15% για κάθε χρονιά από το 2009 και μετά. Οι περικοπές αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την πάταξη των "ατασθαλιών" , αλλά αποτελούν οριζόντια,μή επιστημονικά ενδεδειγμένη περικοπή δαπανών, που σκοπό έχουν τον περιορισμό των δαπανών του γενικού προϋπολογισμού ,σύμφωνα με τους μνημονιακούς στόχους.
  • Το εφημεριακό κονδύλιο για το έτος 2013 περικόπηκε αυθαίρετα στο ύψος των 161.000 ευρώ από περίπου 200.000 ευρώ που ήταν το 2012 με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να εφημερεύει ανασφαλώς και με κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.
  • Επισημαίνουμε ότι τα επί μέρους κονδύλια που αναφέρει η απάντηση του υπουργείου κρίνονται ως ανεπαρκή για το 2014 και προειδοποιούμε ότι θα προκύψουν σημαντικές ελλείψεις αναγκαίων υγειονομικών υλικών.
  • Για το ακτινολογικό μηχάνημα που ακόμη δεν λειτουργεί,το υπουργείο δεν δίνει σαφή απάντηση για το πότε θα λειτουργήσει αλλά αναφέρει την ήδη γνωστή σε μας αναφορά του ακτινοφυσικού που κρίνει ότι τεχνικά δεν πληροί όλους τους όρους, πλην όμως δεν αναφέρει το λόγο, πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί.Ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε γι αυτό το θέμα , με αποτέλεσμα το μηχάνημα να παραμένει αναξιοποίητο.
  • Αυτό όμως που δεν αναφέρει η απάντηση του υπουργού είναι η υποστελέχωση όλων των δομών του Νοσοκομείου από προσωπικό αλλά και όλων των Νοσοκομείων της Εύβοιας.Εκεί το υπουργείο τηρεί σιγήν ιχθύος.
  • Τέλος δεν απαντά το υπουργείο στο επείγον ζήτημα της περαιτέρω χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας.

Απαιτούμε την επαρκή και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες χρηματοδότηση των Νοσοκομειακών μονάδων της Εύβοιας και καταγγέλλουμε την αμφιλεγόμενη στάση του υπουργείου που ενώ δεν δίνει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν την δημόσια Υγεία, βρίσκεται στην τροχιά της ολοένα και μεγαλύτερης υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων με σκοπό την συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ βρίσκεται σταθερά στον αντίποδα της πολιτικής αυτής και θα παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Πηγή: eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...