Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62 έτη

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62 έτη – ακόμη και όσων έχουν κατοχυρώσει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα σύμφωνα με πληροφορίες – βάζει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο, βάσει των στοχεύσεων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών και τον Ελεύθερο Τύπο, η κυβέρνηση επιδιώκει περιστολή δαπανών 188 εκ. ευρώ για το 2015 και 147 εκ. για 2016.

Σύμφωνα με τον «Τύπο» το σχέδιο αυτό είχε προταθεί από την Αναλογιστική Αρχή και την τρόικα ως το δεύτερο πιο αυστηρό σενάριογια τα όρια ηλικίας που ορίστηκαν με νόμο του 2012 και καθώς κρίνεται ότι αυτό δεν αποδίδει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων, ενεργοποιείται το σχέδιο Β'.

Με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αύξηση στα χαμηλά και ενδιάμεσα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλες τις κατηγορίες και για τις πρόωρες συντάξεις των γυναικών.

Για παράδειγμα, μητέρες ανηλίκων με τον νόμο 4093/12, έβγαιναν σε σύνταξη στα 55, 57 και 60 για πλήρη σύνταξη τα έτη 2010,2011 και 2012 και στα 50,52 και 55 αντίστοιχα για μειωμένη σύνταξη, με 5.500 ημέρες ασφάλιση.

Με βάση την νέα ρύθμιση, αναμένεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά δύο έτη για όσες κατοχύρωναν δικαίωμα το 2011 και το 2012. Με την εφαρμογή του σχεδίου Β΄ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παρέμεναν αμετάβλητα ως το 2010.


Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...