Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Οχιά δάγκωσε κτηνοτρόφο στην ορεινή Ξάνθη- Τον έστειλε για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο

Μια οχιά, είκοσι περίπου εκατοστών, επιτέθηκε πριν από μια εβδομάδα σε κτηνοτρόφο στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, δαγκώνοντας τον στον πόδι.


Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος που διατηρεί μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα με αιγοπρόβατα κοντά στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Καλαμούς στην ορεινή πλευρά της Ξάνθης, είχε βγάλει το κοπάδι του για βοσκή και κάθισε πάνω σε μια πέτρα να ξεκουραστεί. Όπως εξηγεί στο ThrakiToday.com "ξαφνικά ένιωσα κάτι να περπατά στο δεξί μου πόδι μέσα από το παντελόνι μου. Νόμιζα πως ήταν κάποια σαύρα και το χτύπησα με το χέρι μου. Σηκώνοντας όμως το μπατζάκι είδα πως ήταν μια οχιά που μόλις με είχε δαγκώσει. Άφησα το κοπάδι μου και κατέβηκα με τα πόδια μέχρι το Μοναστήρι της Καλαμούς. Εκεί βρέθηκε ένας περαστικός και με πήγε στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί που με είδαν πανικοβλήθηκαν μόλις τους είπα τι είχε συμβεί".

Ο ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με τους γιατρούς να του χορηγούν την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ελέγχοντας διαρκώς τις αντιδράσεις του οργανισμού του, φοβούμενοι για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του κτηνοτρόφου από το τσίμπημα της οχιάς. "Έμεινα οκτώ ημέρες στο Νοσοκομείο και μετά βγήκα με δική μου ευθύνη. Οι γιατροί μου είπαν να μείνω μερικές ημέρες ακόμη, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω μόνο του το κοπάδι μου, δεν έχω κάποιον να τα φροντίζει" εξηγεί ο ίδιος, με τα σημάδια από το τσίμπημα του ερπετού να παραμένουν ακόμη εμφανή στο πόδι του.

H οχιά είναι γένος ιοβόλων φιδιών, που ανήκουν στην οικογένεια Βιπερίδες και στην τάξη Λεπιδωτά. Πρόκειται για το μοναδικό ιοβόλο (και γι' αυτό επικίνδυνο) φίδι στην Ελλάδα. Συχνάζει σε παλαιούς τοίχους, ακαλλιέργητα μέρη με κλαδιά και πέτρες, ενώ μερικές φορές βρίσκεται κοντά σε κατοικίες.

Πηγή: thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...