Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Χάλκη: Σάλος με βιβλίο για όργια σε μοναστήρι - Η συγγραφέας μιλάει με ονοματεπώνυμα και εξοργίζει τους κατοίκους!

«Φωτιά» έχει βάλει στη Χάλκη το βιβλίο της αμερικανίδας Φράνσις Μάγιες, καθώς, η συγγραφέας μιλάει για όργια σε μοναστήρι αναφέροντας ονόματα και πρόσωπα του νησιού. 


Οι κάτοικοι του νησιού είναι εξοργισμένοι και, όπως αναφέρουν μέσα της Ρόδου, έχουν καταθέσει μήνυση ζητώντας 800.000 ευρώ αποζημίωση για ηθικές βλάβες.

Η Μάγιες ζούσε στο νησί και, το 2008, πήρε την απόφαση να γράψει ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε στο τέλος του ίδιου έτους με τον τίτλο «Greek Expectations». Σύμφωνα με την αγωγή που έχουν καταθέσει οκτώ κάτοικοι, στο βιβλίο γίνεται λόγος για όργια σε μοναστήρι, ενώ η συγγραφέας κάνει και προσωπική αναφορά σε εκείνους.

Χαρακτηριστικό το επίμαχο απόσπασμα όπως το δημοσιεύει το dimokratiki.gr: «....Ανέβηκα με την Σάλλυ, ο Φίλ δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το όλο θέμα. Καθίσαμε σε μια ταράτσα, έχοντας τα κελιά πίσω μας, παρατηρώντας τη θέα κάτω...

Η αυλή ήταν φωτισμένη λαμπερά με φώτα που κρέμονταν από το κεντρικό αρχαίο κυπαρίσσι. Ό ιερέας τελούσε την λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Όμως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από την θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλλυ κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του.

Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δυο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ, κι αυτό τονίσθηκε όταν το ένα από το κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά".

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν το κείμενο «ψευδές και υβριστικό» τονίζοντας ότι στόχος της Μάγιες είναι ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός της. Η ίδια η συγγραφές πάντως, υπεραμύνεται της αθωότητάς της και υποστηρίζει ότι έγραψε το βιβλίο αναφερόμενη σε φανταστικά περιστατικά, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του τόπου ενώ τονίζει ότι προέβη σε αναθεώρηση του, όταν διαπίστωσε ότι το επίμαχο μέρος του βιβλίου θα μπορούσε να παρερμηνευτεί.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...