Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Επανάσταση στο ΤΙΜΕ: Εξώφυλλο με τρανσέξουαλ

Για πρώτη φορά το αμερικανικό περιοδικό TIME φιλοξενεί φωτογραφία τρανσέξουλ στο εξώφυλλό του τρανή απόδειξη για τις αλλαγές στη χώρα αλλά και μια σαφή ήττα για συντηρητικές δυνάμεις των ΗΠΑ.


Από την Αλαμπάμα και το bullying, η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ έφθασε στο star system μέσω της σειράς του Netfilx «Το πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο». Πλέον, έχει τη δύναμη να στηρίξει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και το κάνει με θάρρος και μεγάλη προσπάθεια.

Σε κάθε ομιλία για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ ξεκινά με τη φράση «Εγώ δεν είμαι γυναίκα;» και δεν πρόκειται για ερώτηση.

Η Λαβέρν Κοξ υπήρξε θύμα διακρίσεων και δεν ξεχνά την παρενόχληση όταν ήταν έφηβος. «Έτρεχα για να σώσω τη ζωή μου από τους συμμαθητές μου. Έτρεχα για την ζωή μου. Έκτοτε άλλαξαν όλα. Το έμαθε η μητέρα μου και κατέληξα στη Νέα Ορλεάνη να φοράω φόρεμα».

Στην μεγάλη συνέντευξή της, μιλάει για όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για αντιμετώπιση των τρανς στις ΗΠΑ και την προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί υπέρβαση για το ίδιο το περιοδικό αφού, για ορισμένους σκόπιμα, είχε αποκλείσει από τις σελίδες του τη Λαβέρν Κοξ όταν οι αναγνώστες του την είχαν προτιμήσει στην ψηφοφορία για τη λίστα των 100 ισχυρότερων προσωπικοτήτων του κόσμου.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...