Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π καταδικάζει κάθε θρασύδειλη και προβοκατόρικη ενέργεια εναντίον εκλογικών κέντρων

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ''ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΕΤΡΙΑΣ''


Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών-ΔΗ.Κ.Ε.Π.,καταδικάζει απερίφραστα κάθε θρασύδειλη και προβοκατόρικη ενέργεια εναντίον εκλογικών κέντρων συνυποψηφίων μας συνδυασμών,όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας.

Θεωρούμε αυτονόητο,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και όλες οι δημοτικές παρατάξεις,να καταδικάσουν την προκλητική και ύπουλη αυτή ενέργεια.
Είναι αναγκαίο να συγκληθεί άμεσα η Διαπαραταξιακή Εκλογική Επιτροπή,η οποία έπρεπε ήδη να είχε λειτουργήσει και στον Δήμο μας.
Τέτοιου είδους τραμπούκικες ενέργειες και βανδαλισμοί,αντικειμενικά φέρνουν περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών,καθώς δεν αποτελούν αντιπαράθεση στα πλαίσια ενός υγιούς αγώνα μέσω εποικοδομητικών απόψεων και δράσεων.
Μας επιστρέφουν,σε παλαιότερες ζοφερές εποχές απόλυτης φίμωσης και καταδίωξης της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών.


Αποτελούν στην τελική δε,τροχοπέδη προς τα οράματα και τους στόχους ημών που οι επιδιώξεις μας για μια καλύτερη κοινωνία υπέρ όλων,είναι στην προμετωπίδα των προταγμάτων μας,ιδιαίτερα σε μια κλειστή κοινωνία όπως η δική μας.


Η όρθωση του κατάλληλου αναχώματος εμπρός στην κοινή απειλή,αποτελεί υποχρέωση όλων όσων βρίσκονται στην ίδια <<κοινωνική πλευρά>>,έχοντας ως σίγουρη ανταμοιβή το κοινό όφελος.


Θεωρούμε ότι η αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη απ' όλους μας,θα πρέπει να συνοδεύεται και από την έμπρακτη απομόνωση όσων πρεσβεύουν,υποθάλπουν ή υποχθόνια υιοθετούν τέτοιες λογικές και πρακτικές.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π. ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ερέτριας γεννήθηκε μέσα από εξαντλητικό δημόσιο-ανοικτό-δημοκρατικό διάλογο,κατά τρόπο καινοτόμο έως και προκλητικό για τα τοπικά δημοτικά πολιτικά πράγματα.
Γιαυτό και είναι αδιανόητο για εμάς να αρνηθούμε κάθε πρόταση για δημόσιο διάλογο των επικεφαλής των εκλογικών συνδυασμών ή και των μελών τους,για θέματα γενικής πολιτικής ή εξειδικευμένα,που αφορούν τους πολίτες και τον τόπο.

Απαραίτητη προς τούτο προϋπόθεση είναι να πληρούνται ταυτόχρονα οι παρακάτω όροι :

α.Σεβασμός στην ισότιμη πληροφόρηση του κάθε πολίτη που εξασφαλίζεται από την ευχερή και άμεση πρόσβαση σε μέσο τοπικής εμβέλειας και όχι διαδικτυακής σύνδεσης.

β.Σεβασμός στους κανόνες της αμερόληπτης δημοσιογραφικής δεοντολογίας που εξασφαλίζεται από πιστοποιημένους δημοσιογράφους,από αναγνωρισμένες επαγγελματικές ενώσεις και σε κατάλληλους χώρους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

γ.Σεβασμός στον κανόνα της ομοφωνίας για όλα τα διαδικαστικά θέματα,από όλους τους υποψηφίους εκλογικούς συνδυασμούς.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση που δεν καλύπτει τους παραπάνω όρους,εκθέτει πολιτικά τους εμπνευστές της και δημοσιογραφικά τους εισηγητές της.Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...