Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Έτσι χτυπούσαν οι "Ροζ Πάνθηρες"

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος των τριών Σέρβων, μελών της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» που συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής.


Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο Σέρβοι, μέλη της οργάνωσης, που δεν έχουν συλληφθεί και αναζητούνται.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, η μεθοδολογία δράσηςτης εγκληματικής σπείρας, σε κλοπές κοσμημάτων και έργων τέχνης τεράστιας αξίας, είχε τρία στάδια.

Αρχικά εντόπιζαν καταστήματα έξω από τα οποία δεν υπήρχαν εμπόδια, όπως κολωνάκια και κάγκελα και έκλεβαν το όχημα που θα χρησιμοποιούσαν.

Στη συνέχεια πήγαιναν στο κατάστημα και είτε εμβόλιζαν τις εισόδους ή τις βιτρίνες με το κλεμμένο όχημα, μέθοδος γνωστή ως «ram raiding» είτε παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας και έσπαγαν τις γυάλινες βιτρίνες με λοστούς.

Τέλος, έκλεβαν τα κοσμήματα ή τα αντικείμενα μεγάλης αξίας από τα καταστήματα, διέφευγαν και εγκατέλειπαν το κλεμμένο αυτοκίνητο σε τυχαία τοποθεσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσανπλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες οδήγησης, ενώ για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας («ghost phones»), τα στοιχεία των οποίων αντιστοιχούσαν σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει 13 κλοπές οχημάτων (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) και 14 κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, αφαιρώντας αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 550.000 ευρώ.

Επίσης, έχουν κάνει τρεις απόπειρες διάρρηξης με εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα, μία εκ των οποίων σε κατάστημα ένδυσης και δύο σε κοσμηματοπωλεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Σημειώνεται, ότι η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Ροζ Πάνθηρες» της Interpol και συνεργάζεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και εγκληματολογικών δεδομένων, τόσο με τον προαναφερόμενο Οργανισμό, όσο και με ομόλογες Υπηρεσίες Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας του εξωτερικού, για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας αυτού του τύπου.
Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...