Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Ηλεία: Επίδομα θέρμανσης... μετά θάνατον!

Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κρατικής «μηχανής» για τον… «τόπο χλοερό και αναπαύσεως» λειτούργησαν και με το παραπάνω


 αφού για εκείνο τον τόπο έκριναν με ευαισθησία ότι έπρεπε να πιστώσουν με επίδομα θέρμανσης και μάλιστα για πρώτη φορά, τραπεζικό λογαριασμό 83χρονης από τον Καρδαμά, με την επιστροφή πετρελαίου δηλαδή, που λαμβάνουν οι αγρότες… συνηθέστερα εν ζωή! 

Το κωμικοτραγικό γεγονός αντελήφθη ο γιός της… δικαιούχου επιστροφής, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε στο βιβλιάριο τραπέζης της θανούσης μητέρας του.

Η Ασήμω Γκουσάκη ήταν συνταξιούχος αγρότισσα επί 18 χρόνια και «έφυγε» από την ζωή τον περασμένο Νοέμβριο. Μέχρι τότε δεν είχε λάβει ποτέ επιστροφή και ο γιός της ο κ. Τάσος Γκουσάκης είχε αποτανθεί με την έναρξη αυτού του μέτρου σε τράπεζα και ΕΑΣ, απ’ όπου και έπαιρνε την απάντηση ότι η μητέρα του δεν δικαιούται να λαμβάνει κάποιο ποσό με το αιτιολογικό ότι είναι συνταξιούχος και όχι εν ενεργεία αγρότισσα. Ωστόσο, ο λογαριασμός πιστώθηκε με επιστροφή φόρου καυσίμων αγροτών στις 16 Μαΐου, με το ποσό των 17,74 ευρώ.

«Τα… εισιτήρια για τον Άγιο Πέτρο»!

Μιλώντας στην εφ. «Πρωινή» ο κ. Γκουσάκης είπε: «Δεν ξανασχολήθηκα με αυτό. Εγώ έπαιρνα κάποια επιστροφή και κάθε φορά μου έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου, ότι εγώ παίρνω το επίδομα και αυτή τίποτα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές κοιτάω στον λογαριασμό της και βλέπω ότι είχαν μπει 17 ευρώ.

Ανησύχησα από το που είναι αυτά τα λεφτά, τη στιγμή μάλιστα που η μάνα έχει πεθάνει από τον περασμένο Νοέμβριο. Πήγα χθες στην τράπεζα, έκανα ενημέρωση για να μάθω από προέρχεται αυτό το ποσό και άκουσα έκπληκτος ότι ήταν επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο».

Καταλήγοντας πρόσθεσε με γλαφυρότητα και μπόλικη δόση χιούμορ: «Τόσα χρόνια έλεγαν ότι δεν δικαιούται και τώρα που πέθανε της έβαλαν ένα ποσό. Αν είναι δυνατό. Τι να πω; Μάλλον της έβαλαν τα εισιτήρια για τον Άγιο Πέτρο!».

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...