Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Πότε μας παχαίνει ένας καφές;

Οι θερμίδες που μπορεί να προσλάβουμε από τα ροφήματα καφέ είναι πολλές φορές δυνατό να αποτελούν μια κρυφή θερμιδική παγίδα για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.


Ένα κλασικό παράδειγμα αποτελούν τα διάφορα ροφήματα καφέ. Αν δούμε την επιμέρους σύσταση ενός τέτοιου ροφήματος (π.χ. freddocino), θα παρατηρήσουμε ότι πολλές φορές μπορεί να ξεπερνάει και τις 300 θερμίδες, δίνοντάς μας αρκετή ζάχαρη και λιπαρά.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους κυμαίνεται συνήθως περί τις 1300 - 1700 θερμίδες, αντιλαμβάνεστε ότι ένα δροσιστικό κατά τα άλλα ρόφημα μπορεί να σας κοστίσει το 20% των συνολικών θερμίδων που πρέπει να προσλάβετε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας! Μιλάμε δηλαδή για ένα μικρό γεύμα και όχι απλά ένα ρόφημα.

Αν λοιπόν θέλετε να δροσιστείτε και να πιείτε τον καφέ σας, κινηθείτε παραδοσιακά. Ένας δροσερός φραπές με όσο το δυνατόν λιγότερο γάλα και ζάχαρη, χωρίς τις κρέμες και το αφρόγαλα ενός freddo ή τα λιπαρά και τις θερμίδες ενός ροφήματος τύπου, είναι ο καλύτερη επιλογή στη δίαιτά σας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...