Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Απέρριψαν απο το "μέρισμα" νεαρή ΑΜΕΑ

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει η μητέρα νεαρής κοπέλας με νοητική στέρηση, καθώς παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άτομο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%,αποκλείστηκε από τη χορήγηση του εκτάκτου βοηθήματος, που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.


«Μας κοροϊδεύουν» λέει χαρακτηριστικά η καΕλένη Μαρκατσέλη, μητέρα της 30χρονηςΑνδριάννας Χρήστου, η οποία λαμβάνει ως άτομο με ειδικές ανάγκες το «εξωφρενικό» επίδομα των 626 ευρώ το δίμηνο!

Παρ’ όλα αυτά, βάσει του εκκαθαριστικού της απορρίφθηκε η αίτηση που υποβλήθηκε για να λάβει το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ, αφού προφανώς οι αρμόδιοι έκριναν ότι δεν το έχει ανάγκη.

Η κα Ελένη Μαρκατσέλη κατάγεται από την Αμαλιάδα, είναι διαζευγμένη και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αμαλιάδας και Νέας Ιωνίας Αττικής, έχοντας αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα της κόρης της.

Οι δύο γυναίκες συντηρούνται με τα χρήματα που λαμβάνουν από το επίδομα της νεαρής, αφού όπως λέει και η μητέρα δεν έχει άλλους πόρους.

«Η κόρη μου είναι 30 ετών και είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, επιδοτείται από την Πρόνοια και δεν έχουμε άλλους πόρους. Τα 626 ευρώ το δίμηνο, δεν επαρκούν για τις ανάγκες μας και είναι ένα παιδί που έχει ανάγκη την προστασία μου. Έκανε ο λογιστής μου στην Αθήνα αίτηση για να πάρουμε τα 500 ευρώ του βοηθήματος και είπαν ότι υπερβαίνει το εκκαθαριστικό το πλαφόν και μας απέρριψαν την αίτηση» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορώ να πάω το παιδί μου στο ίδρυμα, ούτε να το πετάξω στο δρόμο. Έχουμε ανάγκες και περιμέναμε να πάρουμε μία ανάσα. Είναι ντροπή τους. Έλεος πια, δεν γίνεται να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποιος πρέπει να προστατεύσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτοί αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα για προεκλογικούς λόγους και ξέρουν που θα τα δώσουν. Εγώ δεν πρόκειται να πάω να ψηφίσω και να μην έρθει κανείς να με βρει» σημειώνει.

Πηγή: Patris News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...