Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Έως και... 100% οι αυξησεις στις τιμές των ξενοδοχείων

Η ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα μας συνοδεύεται όπως όλα δείχνουν από αυξήσεις - φωτιά στις τιμές των ξενοδοχείων, ειδικά στις κυριότερες περιοχές που προσελκύουν τους περισσότερους ξένους τουρίστες.


Στο Ημεροβίγλι η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αγγίζει το 95%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος ανέρχεται στα 501 ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή κυμαινόταν στα 257 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr, ίδιο είναι το σκηνικό και στο Φηροστεφάνι με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Σημειώνει δηλαδή αύξηση 51%.

Στη Μύκονο η μέση τιμή διανυκτέρευσης να είναι αυξημένη κατά 46% σε σχέση με πέρυσι. Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί των Ανέμων, θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 έδινε γύρω 126 ευρώ.

Στη Ρόδο οι τιμές στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ. Στην Κρήτη οι τιμές ανέβηκαν κατά 21%. Στο Ρέθυμνο συγκεκριμένα οι τιμές εδώ αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 109 ευρώ σε σχέση με τα 90 ευρώ πέρυσι.

Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...