Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Δεν καταργούνται οι αργίες

Ο νέος υπουργός Παιδείας καταργεί στην πράξη τις αλλαγές που σχεδίαζε ο προκάτοχός του, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος


Μπορεί ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, να είχε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα φέτος το Σεπτέμβριο, ωστόσο, με σημερινές δηλώσεις του, ο νυν υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι θεωρεί λογικότερο να ισχύσει ό,τι ίσχυε και πέρσι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 είπε: «Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει στις 11 και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές, όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κλείνει το ζήτημα της επιμήκυνσης του σχολικού έτους, που είχε θέσει ο προκάτοχος του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό, θα διατηρηθούν κανονικά οι σχολικές αργίες του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου), οι οποίες επρόκειτο να καταργηθούν.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα των κενών των σχολείων, αναφέροντας ότι φέτος θα ξεπεράσουν τις 20.000.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...