Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Παράταση έως και την Δευτέρα 14 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δίνεται τελικά παράταση 15 ημερών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.


Η νέα προθεσμία είναι έως και την Δευτέρα 14 Ιουλίου, ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ακόμη 2.000.000 πολίτες δεν έχουν υποβάλλει δήλωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».

Τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση του 40,51% του συνόλου των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν υπερδιπλάσιους φόρους σε σχέση με πέρυσι, ελάχιστοι θα λάβουν επιστροφή και πολλοί θα δουν τη δήλωσή τους μηδενική. Δηλαδή ούτε θα πληρώσουν κάτι, ούτε θα λάβουν επιστροφή. Συγκεκριμένα, 4 στους 10 θα πληρώσουν έξτρα φόρο, ενώ 6 στους 10 είτε θα λάβουν επιστροφή, είτε θα έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό.

Από την εκκαθάριση σε 1.458.432 δηλώσεις ή το 40,51% του συνόλου προκύπτει ένα σύνολο φόρου1,714 δισ. ευρώ ή 1.175 ευρώ κατά μέσο όρο. Πιστωτικές, είναι το 20,93% των δηλώσεων, με το συνολικό ποσό επιστροφής φόρου να φθάνει 174,76 εκατ. ευρώ ή 232 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ το 38,57% είναι μηδενικές.Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...