Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Είχαν συμμετοχή στα εξοπλιστικά και βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων - Πάνω από 30 απόστρατοι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

Mετά τον έλεγχο, αποκαλύφθηκαν ότι είχαν καταθέσεις από 500.000 ευρώ έως και 50.000.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους


«Άρωμα σκανδάλου» αποπνέει η αποκάλυψη του ΣΔΟΕ που, ύστερα από έρευνα σε απόστρατους αξιωματικούς που εμπλέκονταν σε διαγωνισμούς για τα εξοπλιστικά, βρήκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να έχουν κατατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ή και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού «φωτογραφίζουν» μέσω των αποκαλύψεων αυτών, κυκλώματα γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 30 είναι οι απόστρατοι αξιωματικοί που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν ως Σύμβουλοι και, μετά τον έλεγχο, αποκαλύφθηκαν ότι είχαν καταθέσεις από 500.000 ευρώ έως και 50.000.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Τα πορίσματα ελέγχου οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι ίδιοι οι απόστρατοι, όταν κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τις τεράστιες χρηματικές καταθέσεις τους, υποστήριξαν πως τα χρήματα προέρχονται… από δάνεια που τους έδωσαν οι εταιρίες, στις οποίες εργάστηκαν ως σύμβουλοι μετά την αποστρατεία τους.

Ωστόσο σχεδόν κανείς δεν είχε προνοήσει να συνάψει και να παρουσιάσει έγγραφη δανειακή σύμβαση για τα αστρονομικά ποσά που ισχυρίζονται πως τους δάνεισε η εταιρία τους.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...