Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Νέο σοκ: Μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις

Μείωση κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου εισηγήθηκε ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, Τάσος Παπανικολάου, όπως δήλωσε το πρωί στο Mega, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός πως η μείωση δεν ήταν μεγαλύτερη.


"Καταφέραμε σε μια δύσκολη εποχή να κάνουμε τη λιγότερη μείωση για τους πολίτες και ειδικά για τους συνταξιούχους. Θέλω να τονίσω ότι οι επικουρικές δεν έχουν κρατική επιχορήγηση. Είναι μόνο διμερής χρηματοδότηση εργοδότη και εργαζόμενου", σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι με βάση τον νόμο περί μηδενικών ελλειμμάτων στα Ταμεία, στα οποία υπάρχουν ιλιγγιώδεις οφειλές που δεν εισπράττονται, έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή των επικουρικών και ότι η εισήγησή του είναι για 5,2%.

Ανέφερε ότι η επόμενη αξιολόγηση θα γίνει Δεκέμβριο με Ιανουάριο. "Όπως πηγαίνουν τα οικονομικά μας πιστεύω να μην έχουμε άλλη μείωση, μπορεί να είναι αύξηση", είπε ο κ. Παπανικολάου.

"Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κάνει μετά από τόσες μειώσεις και αυτή την οριζόντια όπως μαθαίνουμε μείωση σε όλες τις επικουρικές του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα", σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...