Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Ακριβές μου διακοπές – Οι απαγορευτικές τιμές καθηλώνουν τους Έλληνες στις πόλεις

Απαγορευτικές είναι πλέον οι διακοπές για τους Έλληνες, καθώς παρά την κρίση, οι τιμές στα ξενοδοχεία και στις υπηρεσίες γενικότερα αυξήθηκαν έως και 100%. 


Αν και η κατάσταση που διαμορφώνεται ανάγκασε ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει στο θέμα, επικοινωνώντας με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, φορείς καταναλωτών, τονίζουν ότι οι επιχειρηματίες στους τουριστικούς προορισμούς, ανέβασαν τις τιμές στα ύψη, με το παλιό σκεπτικό της εκμετάλλευσης και του μεγάλου κέρδους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προχωρούν μάλιστα στην καταγγελία, ότι κάποιοι ενεργούν κοντόφθαλμα και πως στο τέλος της διαδρομής, θα χάσουν και οι ίδιοι, γιατί η Ελλάδα θα γίνει ακριβή χώρα για όλους.

Αναφορικά με τον εσωτερικό τουρισμό, έχει γίνει απαγορευτικός, δοθέντος ότι η κρίση σε συνάρτηση με τις υψηλές τιμές, δεν επιτρέπει τις διακοπές στην πλειονότητα των Ελλήνων.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, για την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος, έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις.

Ο Γιάννης Ρέτσος υπογράμμισε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας, οι αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαίνεται από 4% έως 5%, όταν οι μειώσεις στις τιμές των δωματίων, τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν το 30%.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Ρέτσος ξεκαθάρισε πως στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για μεγάλες ανατιμήσεις «στερούνται αληθείας».

Για την Αθήνα ειδικότερα, ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι οι αυξήσεις στις τιμές των δωματίων κυμαίνεται εφέτος στο 2,5%, όταν τα προηγούμενα χρόνια ειδικά ο προορισμός της Αθήνας εμφάνιζε μειώσεις που ξεπέρναγαν και το 50%.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέτσος επέκρινε την πολιτική δικτυακών τόπων κρατήσεων ξενοδοχείων, λέγοντας πως θεωρεί «αυθαίρετη» την πρακτική εξαγωγής συμπερασμάτων για την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων και ειδικά αυτή όταν αφορά δωμάτια που δεν έχουν «πουληθεί».

Τα στοιχεία της ΠΟΞ υπογραμμίζει ο Γιάννης Ρέτσος αφορούν σε δωμάτια για τα οποία έχουν γίνει ήδη οι πωλήσεις στους πελάτες και όχι τις εικονικές που εμφανίζουν οι εν λόγω δικτυακοί τόποι.

Αναφερόμενος στα κρούσματα αισχροκέρδειας στις τιμές των δωματίων, κυρίως σε δημοφιλείς προορισμούς, ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι δυστυχώς σε κάθε κλάδο υπάρχει και ο κακός επαγγελματίας.

Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...