Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Πόσο κτήνη είμαστε – Μικρός ρινόκερος δεν κοιμάται γιατί σκότωσαν τη μαμά του

Συγκίνηση στη Νότια Αφρική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει η υπόθεση του Gerjie, ενός μικρού ρινόκερου ηλικίας μόλις 3 μηνών ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, αφού από την ημέρα που είδε τους λαθροθήρες να σκοτώνουν τη μητέρα του για να κλέψουν το κέρατό της, το μικρό ρινοκεράκι φοβάται να κοιμηθεί μόνο του.


Ο μικρός ρινόκερος διασώθηκε στις 7 Μαΐου από υπαλλήλους του κέντρου Hoedspruit Endangered Species στη Νότια Αφρική όταν τον εντόπισαν να στέκεται δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας του. Ο μικρούλης δεν ήθελε να φύγει από κοντά της κι έτσι οι επιστήμονες υποχρεώθηκαν να τον υπνωτίσουν για να τον μεταφέρουν στο κέντρο.

Το προσωπικό έχει ξετρελαθεί μαζί του και γι αυτό δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που δέχονται να του κρατήσουν συντροφιά προκειμένου να κοιμηθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ρινόκερος πρέπει να γεννήθηκε περίπου στις 19 Φεβρουαρίου.


Πηγή: HESCCheetahCentre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...