Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

«Ιστορίες Αδέσποτων» για την «ΗΡΑ»

Πολλούς συμπαραστάτες έχει βρει το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν την προστασία των ζώων.Μια από αυτές είναι η κοινότητα στο facebook «Ιστορίες Αδέσποτων» (https://www.facebook.com/istories.adespoton?fref=ts) που αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δράση του Σωματείου και στον καθημερινό αγώνα που δίνει παρά τις αντίξοες συνθήκες και χωρίς τη στήριξη από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και μερίδα των πολιτών.
Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο κείμενο που δημοσιεύτηκε το μήνυμα που στέλνει η «ΗΡΑ» είναι «Φερθείτε επιτέλους στα ζώα και στους εθελοντές που τα φροντίζουν με σεβασμό και αγάπη. Το Σωματείο κάνει ό,τι μπορεί και θα κάνει περισσότερα όταν υπάρξει βοήθεια από όλους σας».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφιέρωσαν οι ιστορίες αδέσποτων στην «ΗΡΑ»


Το φιλοζωικό Σωματείο Β. Εύβοιας «Ήρα» παλεύει μόνο, χωρίς στήριξη από το δήμο και τους φιλόζωους

Ούτε ένα κιλό τροφή δεν έχουν προσφέρει όσοι καθημερινά καλούν το Φιλοζωικό Σωματείο Β. Εύβοιας «Ήρα» και απαιτούν από τα μέλη του, που είναι εθελοντές φιλόζωοι, να μαζέψουν κουτάβια, να σιτίσουν, να περιθάλψουν και να φροντίσουν τα εκατοντάδες αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο δεν έχει απολύτως καμία στήριξη τόσο από τη δημοτική αρχή που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στα αδέσποτα όπως ορίζει ο νόμος Ν.4039/12, άρθρο 9, αλλά ούτε και από την πλειοψηφία των φιλόζωων που αρκούνται στο να ενημερώνουν και να κρίνουν το έργο των εθελοντών της «Ήρας» χωρίς να προσφέρουν το ελάχιστο σ’ αυτόν τον αγώνα.
Το Σωματείο απαρτίζεται από εθελοντές που δεν επιδοτούνται από πουθενά, ούτε είναι έμμισθοι υπάλληλοι. Κι όμως πάνω στις πλάτες τους έχει πέσει όλη η ευθύνη της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της Β. Εύβοιας που αριθμούν πάνω από 2 χιλιάδες τη στιγμή που ο δήμος και αρκετοί που βαπτίζουν τον εαυτό τους ως «φιλόζωους» βγάζουν την...ουρά τους απ΄έξω.
Σύμφωνα με το Σωματείο τα σπίτια των εθελοντών-μελών έχουν γεμίσει με άρρωστα και χτυπημένα ζώα τα οποία ακολουθούν θεραπευτικές αγωγές και αποτελούν εκ των πραγμάτων άμεση προτεραιότητα για την «Ήρα».

Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Β. Εύβοιας «Ήρα» καταθέτουν ότι δέχονται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα για περιστατικά που είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν σε όλα εάν δεν έχουν από πουθενά την παραμικρή βοήθεια.
Το Σωματείο καλεί όλους τους φιλόζωους να πάψουν να κατακρίνουν το έργο των εθελοντών της «Ήρας», να αναλάβουν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους και να απαιτήσουν τα αυτονόητα και από τη δημοτική αρχή η οποία έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση και την ευζωία των αδέσποτων (καταφύγιο, στειρώσεις, εμβολιασμοί, σίτιση).

Τέλος το μήνυμα που στέλνει η «Ήρα» είναι: «Φερθείτε επιτέλους στα ζώα και στους εθελοντές που τα φροντίζουν με σεβασμό και αγάπη. Το Σωματείο κάνει ό,τι μπορεί και θα κάνει περισσότερα όταν υπάρξει βοήθεια από όλους σας».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...