Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΗΡΙΝΘΟΥ – ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Κηρίνθου Μαντουδίου, όπου χοροστάτησε του Όρθρου, προέστη της Θ. Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα, ενώ προέστη και στο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας π. Ευαγγέλου Σταμούλη.
Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Λουκά Σταμούλο, υιό του εκδημήσαντος ιερέα και ιεροψάλτη της Ενορίας. Μάλιστα λίγο πρίν τη χειροθεσία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος και τόνισε την μεγάλη αξία της ανάγνωσης και μελέτης των θείων γραφών και των βιών των αγίων. Λίγο πριν το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον δραστήριο και φιλοπρόοδο π. Δημήτριο Σταμούλο, τον διάδοχο εφημέριο της ενορίας και υιό του εκλιπόντος π. Ευαγγέλου και Σταυροφόρο Οικονόμο τον συνταξιούχο πλέον, ιεροπρεπή και καλλικέλαδο π. Νικόλαο Κωνσταντή – τ. Εφημέριο Στροφυλιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...