Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Σίμου Κεδίκογλου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και ειδικότερα για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, των Κέντρων Υγείας του Νομού, καθώς και του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, είχε ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το πρωί το Νοσοκομείο Χαλκίδας και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Διοίκηση και τα στελέχη του Ιδρύματος...
Συγκεκριμένα, επισημάνθηκαν τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως: η έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, τα κενά στις εφημερίες που υποχρεώνουν προσωρινές μετακινήσεις μέχρι την κάλυψή τους, χωρίς να αναστέλλεται η καθημερινή λειτουργία των ιατρείων στα Κέντρα Υγείας και η ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου με 4 επικουρικούς γιατρούς (παιδίατρο, καρδιολόγο, χειρουργό, ορθοπεδικό), λόγω της έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, αλλά και της αύξησης του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδεικτικά να σημειωθεί, ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας καλύπτει υγειονομικά τις ανάγκες και άλλων περιοχών όπως είναι η Αυλώνα, του Καπανδρίτι, το Σχηματάρι και η Θήβα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, όπου, θα πρέπει να προκηρυχθεί η θέση του Διευθυντή Γενικής Ιατρικής, εξαιτίας της ανάκλησης διορισμού και διαγραφής του Ι.Καστάνη, καθώς και να επαναπροκηρυχθούν οι κενές θέσεις ιατρών, επικουρικού Παθολόγου, επικουρικού Γενικής Ιατρικής και Αγροτικών Ιατρών.

Ζητήθηκε, μάλιστα, να προκληθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων και των βουλευτών του Νομού, προκειμένου να συζητηθεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και του Περιφερειακού Ιατρείου της Σκύρου.

Ένα ακόμα ζήτημα, που έθεσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας και συμφώνησε άμεσα ο βουλευτής, είναι αυτό της μεταστέγασης του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ σε άλλο πιο λειτουργικό χώρο - εκτός του κέντρου τη πόλης - και η αξιοποίησης του κτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ σαν «Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου» ή για πολλαπλές χρήσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στη σύσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στην Πιστοποίηση Μονάδας Εμφραγμάτων, Καρδιολογικής Κλινικής και Μονάδας Μετεγχειρουργικής Φροντίδας Αναισθησιολογικού Τμήματος, όπως και προβλήματα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Από την πλευρά του ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τα στελέχη του Ιδρύματος για την αναλυτική ενημέρωση και διαβεβαίωσε, ότι σε συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Νομού, θα ενταθούν οι προσπάθειες και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να επιλυθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των υγειονομικών δομών της Εύβοιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...