Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής την 8ηΙουνίου 2014 στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου...
            Στον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας συμμετείχαν πολλοί Ιερείς και πλήθος ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό και Χαριτόβρυτο Λείψανο του Οσίου Ιωάννου και με θερμότητα πίστεως να εκζητήσουν, σύμφωνα με τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, να έλθει το Άγιο Πνεύμα και να κατασκηνώσει στις καρδιές τους.
            Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας.
             
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
            Δυο μικρές και απομακρυσμένες από το κέντρο, Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος για την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
            Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 το απόγευμα μετέβη στην Ενορία της Βλαχιάς του Δήμου Κηρέως, όπου χοροστάτησε και ομίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του γραφικού αυτού χωριού, με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.
Στην Ενορία αυτή εφημερεύει επαξίως ο π. Ιωάννης Γκέκας, ενώ στην φετινή πανήγυρη έψαλλαν μαθητές του παραρτήματος Προκοπίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του επί διπλώματι σπουδαστού π. Νικολάου Μάρκου – Εφημερίου Μαντουδίου.
            Την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014 το πρωί μετέβη στην Ενορία της Στροφυλιάς Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στον οποίον εφημερεύει με πιστότητα και αγάπη ο π. Ναούμ Σταύρου.
 
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΝΗ
Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη, Προηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, διατελέσαντος Ηγουμένου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και με τη συμμετοχή ευλαβών προσκυνητών, ετέλεσε  Μικρά Αγρυπνία και τριήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου, στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 9 Ιουνίου 2014.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο, τον οποίον γνώρισε όταν ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόταν, ως Ιεροσπουδαστής την Ιερά Μονή Πεντέλης στην αρχή και κατόπιν την Ιερά Μονή ΑΡΜΑ, όπου ο π. Γεώργιος εγκαταβίωσε κατά τα έτη 1973-1974 με την συνοδεία νέων τότε μοναχών, πνευματικών του τέκνων. Δημιούργησαν τότε πνευματικό σύνδεσμο, ο οποίος παρέμεινε έως εσχάτων.

πλουσιο φωτορεπορταζ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...